SENASTE NYTT, här med programledarna Anna Herdenstam och Caroline Larsson , sänds klockan 06-10 varje dag och ger en nyhetsuppdatering. Varje kvart sänds väder och mediesvep. Foto: Expressen TVSENASTE NYTT, här med programledarna Anna Herdenstam och Caroline Larsson , sänds klockan 06-10 varje dag och ger en nyhetsuppdatering. Varje kvart sänds väder och mediesvep. Foto: Expressen TV
SENASTE NYTT, här med programledarna Anna Herdenstam och Caroline Larsson , sänds klockan 06-10 varje dag och ger en nyhetsuppdatering. Varje kvart sänds väder och mediesvep. Foto: Expressen TV
BÖRSMORGON, på torsdagen med programledaren Anna Ekelund, sänder måndag till fredag klockan 08.50-09.20. Här analyseras börsöppningen, vd:ar intervjuas om rapporter – allt i samarbete med Dagens industri, som snart lanserar den nya ekonomi-tv-kanalen Di TV tillsammans med Expressen TV.BÖRSMORGON, på torsdagen med programledaren Anna Ekelund, sänder måndag till fredag klockan 08.50-09.20. Här analyseras börsöppningen, vd:ar intervjuas om rapporter – allt i samarbete med Dagens industri, som snart lanserar den nya ekonomi-tv-kanalen Di TV tillsammans med Expressen TV.
BÖRSMORGON, på torsdagen med programledaren Anna Ekelund, sänder måndag till fredag klockan 08.50-09.20. Här analyseras börsöppningen, vd:ar intervjuas om rapporter – allt i samarbete med Dagens industri, som snart lanserar den nya ekonomi-tv-kanalen Di TV tillsammans med Expressen TV.
Joel Westin, produktdirektör på Com Hem. Foto: OLLE NORDELL / OLLE NORDELLJoel Westin, produktdirektör på Com Hem. Foto: OLLE NORDELL / OLLE NORDELL
Joel Westin, produktdirektör på Com Hem. Foto: OLLE NORDELL / OLLE NORDELL

Com Hem börjar sända Expressen TV i kväll

Publicerad

I kväll är det premiär för Expressen TV hos Com Hem.

Nyhetskanalen börjar sändas hos Sveriges största tv-leverantör.

– Vi har sett Expressen TV växa sedan starten och blivit en stor och viktig tv-kanal med bra och relevant innehåll, säger Joel Westin som är produktdirektör på Com Hem.

I fjol ökade tittandet på Expressen TV med 78 procent, jämfört med 2015. Hittills i år har tittandet gått upp med ytterligare 44 procent.

Nu får fler chansen att se landets enda nyhetskanal, som sänder dygnet runt alla dagar, och som görs i samarbete med CNN och Dagens industris kommande tv-satsning Di TV.

KUNGLIGT, med programledaren Tess Ulander och hovreportern Elias Giertz, går bakom kulisserna på hovet och intervjuar kungligheter och människorna kring monarken.Foto: Expressen TV

Expressen TV hos Com hem

Från och med i kväll finns nämligen Expressen TV också hos Com Hem.

– Vi välkomnar Expressen TV till vårt utbud och hoppas att Com Hems kunder kommer att uppskatta programmen med allt ifrån nyheter, nöje och sport, säger Joel Westin, produktdirektör hos Com Hem.

SENASTE NYTT, här med programledarna Fredrik Lennander och Oscar Julander, sänds mellan klockan 06-10 varje dag och ger en nyhetsuppdatering. Varje kvart sänds väder och mediesvep.Foto: Expressen TV

Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen, är också nöjd:

– Vår ambition är att göra framtidens nyhets-tv med tittaren i fokus. Ibland sänder vi från någon av Expressen TV:s fyra olika studior och det med toppmodern Vizrt-teknik för augmented reality-miljöer i 3D, alltså samma teknik som CNN och BBC och Sky News och Al-Jazeera använder, men ibland jobbare vi snabbare och enklare.

– Våra medarbetare och tittare bidrar med bilder via mobiltelefoner och Skype om det så behövs, för att nyhetsförmedlingen ska gå fort, och vi sätter alltid nyheten först. Ibland krävs det drönare i luften för att Expressen TV ska få de bästa bilderna, ibland återger vi vad som skrivs och visas i sociala medier eller på andra nyhetssajter.

BARA POLITIK med programledaren Niklas Svensson sänds direkt från studio 3 i Expressen-huset varje vecka. Det var här som Carl Bildt först meddelade att han inte kandiderar till att bli ny moderatledare, och det är hit som statsråd och partiledare kommer varje gång.Foto: Expressen TV

Flera program i Expressen TV

Expressen TV sänder program som ”Senaste nytt”, ”Livestudion” och "Kungligt” och har belönats med pris för ”Bästa breaking news-sändning online” på Kristallen-seminariet men också fått utmärkelser internationellt. 

Bella Levy, chef för Expressen TV:

– Intresset för Expressen TV är stort. I år har jag och mina medarbetare medverkat på olika mediekonferenser ibland annat Wien, Tel Aviv och Frankfurt och berättat om framtidens nyhets-tv. I höst är vi ombedda att förklara mer i Bergen, Split och London. Hela tv-branschen står inför en spännande omställning, och Expressen TV vill leda den utvecklingen.

MAGDA GAD, Sveriges just nu mest hyllade krigskorrespondent, mottagare av många priser och nominerad till fler, känd från bland annat radions “Sommar”, har det senaste året bott nära Mosul i Irak men rapporterar nu från Raqqa i Syrien.Foto: Expressen TV

Just nu är krigskorrespondenten Magda Gad, nominerad till Stora journalistpriset och vinnare av Cordelia Edvardson-priset, i Raqqa i Syrien för att berätta om striderna mot IS. 

– De närmaste dagarna blir det mycket från Florida om stormen Irma och från Norge om valet nästa vecka, fortsätter Bella Levy.

SÅ SER DU EXPRESSEN TV HOS COM HEM

Com Hem-kunder hittar Expressen TV på kanalplats 43. Expressen TV frivisas under september, och ingår sedan i kanalpaketet Guld. Expressen TV kommer också finnas i Com Hem Play både som app i telefon/padda eller i din webläsare. 

 

COM HEM – SVERIGES STÖRSTA TV-OPERATÖR 

Fler än två miljoner hushåll är anslutna till Com Hem, som i juni 2016 också kom överens med statligt ägda Teracom om att förvärva Boxer, som distribuerar marksänd tv. Andra stora tv-operatörer är bland anra Telia, Canal Digital, Viasat, Viaplay och C More.

ANNE-SOFIE NÄSLUND, Expressens korrespondent i New York, följer Donald Trump men också naturkatastrofer och annat i USA. Senast såg tittarna henne vada omkring i översvämningen i Texas.

 

KASSEM HAMADÉ, Expressens korrespondent i Beirut, bevakar Mellanöstern och har många gånger levererat världsscoop från exempelvis Libyen och Syrien. Det var han som fick en exklusiv intervju med Syriens diktator.Foto: EXPRESSEN TV / SKÄRMDUMP
MAGNUS FALKEHED, Expressens korrespondent i Paris, bevakar Europa och världen – ofta tillsammans med fotografen NICLAS HAMMARSTRÖM. Falkehed har bland annat skildrat terrordåd och toppmöten. KRISTOFER SANDBERG, Expressen-medarbetare i Paris, bevakar också stora nyhetshändelser i Frankrike och på kontinenten.
KARIN OLSSON, Expressens kulturchef, är programledare för “Kultur-Expressen” och leder också ofta debatter under exempelvis Bokmässan i Göteborg eller Almedalsveckan i Visby.
CNN – EXPRESSENS PARTNERKANAL. Här rapporterar Matilda Nyberg, Expressen TV:s korrespondent i London, direkt i CNN från Las Ramblas i Barcelona efter terrorattacken. Expressen TV var snabbt på plats, men ofta är det förstås tvärtom – som när CNN:s reportrar medverkar i Expressen TV om exempelvis krisen i Nordkorea.
I höst relanseras Di TV med fler program, men Di TV har redan samsänt med Expressen TV om exempelvis de stora valen i Frankrike och Storbritannien. På måndag är det dags igen: Tomas Kvarnkullen programleder från Oslo när Norge röstar.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag