Paret saknas – tog en selfie precis före dådet

Paret Liam Curry, 19, och Chloe Rutherford, 17, saknas efter explosionen inne på Manchester Arena.
Foto: PRIVAT
Georgina Callander, 18, träffade sin idol Ariana Grande för två år sedan.
Foto: Privat
Det andra namngivna dödsoffret i attacken är åttaåriga Saffie, rapporterar AFP.
Minst 22 personer dog i attacken.
Foto: PETER BYRNE

Paret Liam Curry, 19, och Chloe Rutherford, 17, tog en selfie strax innan bomben smällde inne på Manchester Arena. Det skriver Daily Mail

Nu söker föräldrarna desperat efter tonåringarna. 

Samtidigt steg dödssiffran efter terrordådet till 22 under tisdagen.
Bland dödsoffren finns Saffie, åtta år, och Georgina, 18.

Många ungdomar saknas fortfarande av sina nära och kära efter attacken inne på Manchester Arena under måndagskvällen. Enligt Daily Mail ska barn som lämnat arenan utan vuxen ha blivit förda till ett närliggande hotell. Andra överlevande har förts till den närliggande arenan Etihad Stadium, i väntan på att bli återförenade med sina familjer. 

Bilder på de saknade sprids nu i sociala medier.

Liam Curry, 19, och flickvännen Chloe Rutherford, 17, kommer från South Shields nära Newcastle i norra England. De befann sig under måndagskvällen i Manchester Arena för att se artisten Ariana Grande uppträda live.

Senaste gången föräldrarna hörde från paret var under slutet av Ariana Grandes konsert, då de skickade ett sms med en selfie på sig själva till Liams mamma Caroline, enligt Daily Mail.


LÄS MER: Ariana Grande: "Jag är så ledsen"  


Bara ögonblick senare dödas 22 personer och 119 skadas, i den attack som beskrivs som ett terrorattentat av en självmordsbombare.

Under onsdagen är tonåringarnas mobiltelefoner avstängda och ingen har ännu lyckats få någon information om 17-åriga Chloe och 19-åriga Liam.

– Vi har vänner och familj som sprider bilder och meddelanden i sociala medier men det är allt vi kan göra. Vi vet ingenting och förebereder oss på allt just nu, säger Mark Rutherford, pappa till Chloe till tidningen.

Chloe Rutherford och Liam Curry saknas efter dådet.
Foto: PRIVAT

Fick konsertbiljetten i present

Även tonåringarna Laura Macintyre, 15, och Eilidh Macleod, 14, från Skottland anmäldes saknade  efter självmordsdådet. Flickorna var stora fans av Ariana Grande och Eilidh hade fått konsertbiljetten för att se stjärnan i födelsedagspresent. 


LÄS MER: Detta vet vi om attacken i Manchester 


På Twitter skriver en av flickornas pappa "Snälla... snälla retweeta. Letar efter min dotter och hennes vän. Laura Macintyre and Eilidh Macleod #manchesterattack", enligt Daily Mail.

En Facebookstatus om de saknade flickorna har delats tiotusentals gånger på Facebook – och nu har en av flickorna, Laura MacIntyre, återfunnits svårt brännskadad på sjukhus. Kompisen Eilidh MacLeod saknas dock fortfarande, rapporterar brittiska Telegraph.

Ungdomarnas föräldrar körde direkt ner till Manchester där de har besökt hotell och uppsamlingsplatser för överlevande.

Laura Macintyre och Eilidh Macleod saknas efter dådet.
Foto: PRIVAT

Var fem meter från explosionen

Brittiska Emma, mamma till en femtonårig dotter och en 17-årig son, uppger för BBC:s morgonprogram att hon stod knappa fem meter bort när explosionen inträffade inne i arenan. Hon blev således vittne till händelsen när hon försökte samla ihop familjen och ta sig ut ur byggnaden.  

– Jag såg en ljus blixt och sedan kom en massa rök och splitter överallt, glas överallt och människor skrek. Man ser sådana här saker på tv och tänker "så hemskt, så läskigt" tills man själv är den situationen, och det är den värsta känslan jag någonsin har upplevt, säger Emma till BBC

En annan person som saknades var 15-åriga Olivia Campbell. Hon åkte till konserten tillsammans med kompisen Adam för att fira hans födelsedag. Mamma till Olivia, Charlotte Campbell, pratade med sin dotter runt 22-tiden på kvällen, men hörde inte något från henne sedan dess. 

– Vi kan försökt med allt vi kan. De säger att vi ska vänta vid telefonerna. Hennes papp är ute och letar… det är den värsta känslan man kan tänka sig, att veta att ens dotter är där och att du inte vet om hon är levande eller död, säger Charlotte Campbell till CNN.

Under natten mot onsdag skrev mamman i ett inlägg på Facebook att Olivia Campbell är död.

Även 14-åriga Nell Jones är en av de tonåringar som har försvunnit. Hennes kompis som gick med henne på konserten vaknade på sjukhus i morse men kan inte minnas var Nell Jones tagit vägen, enligt Daily Mail.

Familjevännen Gina Robinson berättar att 14-åringens familj har rest från sin hemstad Goostrey till Manchester för att hitta sin dotter - ett sökande som hittills dock har varit fruktlöst.

Nell Jones saknas efter dådet.
Foto: PRIVAT

Skulle bli sin livs resa

PR-managern Martyn Hett, 29, är också saknad efter terrordådet. Det senaste livstecknet från 29-åringen kommer från Twitter då han under konserten med Ariana Grande twittrade: "När du smyger ut för ett toalettbesök under Macy Gray-låten och hela arenan tänkt likadant #DangerousWomanTour". 

Brodern, Dan Hett, söker nu desperat efter Martyn i sociala medier. Martyns mobiltelefon har varit avstängd sedan terrordådet. Enligt brodern var Martyn på väg att åka på sitt livs resa till USA och hade några få dagar kvar att spendera med sina vänner innan den två månader långa resan skulle äga rum, uppger The Telegraph.

https://twitter.com/danhett/status/867061425482682368

Flera söks i sociala medier

Samtidigt har en student delat en status på Facebook där hon letar efter sina saknade föräldrar. 

Alex Klis föräldrar, Angelika och Marcin Klis, har heller inte synts till sedan måndagens attentat. 

I Facebookinlägget skriver dottern: "Om någon som är på någon säker plats eller på ett sjukhus i Manchester, kommer i kontakt med mina föräldrar snälla kontakta mig, då de varit försvunna sedan attacken. Den här bilden togs i kväll och är exakt vad de har på sig", uppger Daily Mail.

Olivia Campbell dog i terrordådet.
Foto: PRIVAT

Första dödsoffret bekräftas

Bland de 22 personer som bekräftats omkomna återfinns den 18-åriga collegestudenten Georgina Callander från Lancashire. Hon är det första namngivna offret efter terrorattacken på Manchester Arena där Ariana Grande höll konsert under måndagskvällen.

Före spelningen twittrade den unga kvinnan, enligt brittiska Evening Standard: ”Är så peppad på att få se dig i morgon.”. 

Två år tidigare hade hon fått träffa sin idol – och då tagit en bild tillsammans med henne. På fotografiet här intill håller de om varandra – och Georgina ser sprudlande glad ut.


LÄS MER: Salman Abedi pekas ut som Manchester-terroristen 


Men på tisdagen kom det mörka beskedet att hon avlidit, sida vid sida med sin mamma på sjukhuset, efter att ha förts dit med livshotande skador kvällen innan.

Georginas skola har kommenterat den unga kvinnans bortgång, och skriver "Våra djupaste sympatier, tankar och böner går till Georginas hela familj och vänner", enligt BBC. Skolan skriver vidare att de erbjuder allt det stöd som kan behövas och har ett speciellt supportteam att tillgå efter attacken. 

Åttaåring död i attacken

Även den åttaårige flickan vid namn Saffie Rose Roussos som befann sig på konserten med sin äldre syster, bekräftas som ett av dödsoffren enligt AFP. Föräldrarna släppte en bild på henne under tisdagen eftersom att hon inte hade synts till sedan konserten – men även hon har alltså bekräftats död.

– Saffie var en tyst och fördomsfri tjej med en kreativ ådra. Hon var älskad av alla och hennes värme och vänlighet kommer aldrig att glömmas bort, säger Chris Upton, lärare på flickans skola.

Läraren Chris Upton berättar att skolans elever och lärare chockades svårt efter beskedet om dödsfallet.

– Bara tanken på att någon går på en konsert och aldrig kommer hem igen är hjärtskärande, säger han.

Gärningsmannen identifieras

Under onsdagen meddelar brittiska myndigheter att det rör sig om en person som har detonerat en hemmagjord självmordsbomb. Gärningsmannen, som själv dog i attentatet, har identifierat som 23-årige Salman Abedi.

Den brittiska polisen har tidigare bekräftat att flera av dödsoffren efter attacken är barn. 

119 personer ska ha skadats i det misstänkta terrordådet. 59 personer togs till sjukhus och 60 vårdades på plats för lindrigare skador. Av de skadade som vårdades på sjukhus ska tolv personer vara minderåriga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.