Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

CNN:s kontor i New York evakuerat efter bombhot

CNN har evakuerat sitt New York-kontor efter ett bombhot.Foto: CNN

CNN utrymde sin redaktion i Time Warner Center i New York på sena torsdagskvällen, lokal tid, efter ett inringt bombhot inkommit. 

Inringaren ska ha sagt att fem farliga föremål fanns i lokalerna. 

Strax före midnatt kom klartecken att evakueringen kunde avbrytas och de anställda kunde gå in igen. 

Brandlarmen började ljuda i CNN:s lokaler strax efter klockan 22.30 på torsdagskvällen, lokal tid. Evakueringen innebar att Don Lemons program ”CNN Tonight” tvingades avbrytas.

– Vi fick veta att vi skulle evakuera byggnaden och göra det så snart som möjligt. Vi tog med oss det vi kunde och gick ut och nu står vi utanför byggnaden, säger Don Lemon i CNN:s sändning från gatan utanför studion.

New York-polisen spärrade av hela 55-våningsbyggnaden där CNN sitter och gatan utanför Time Warner Center på West 58th street i New York.

https://twitter.com/cnnbrk/status/1070894091242799104

Enligt CNN fick man hotsamtalet vid 21:47 lokal tid. Strax före midnatt fick kanalen klartecken från polisen att man inte hittat något misstänkt föremål i lokalerna. 

– Vi uppskattar de lokala myndigheternas snabba åtgärder och tålamodet och professionalismen hos alla de anställda som berördes, skriver CNN-chefen Jeff Zucker i ett internmejl efter att klartecken kommit.

Hotades även i oktober  

CNN utrymde New York-kontoret redan i oktober när man hittade ett paket med explosiva föremål. Paket hade då även skickats till bland andra Hillary Clinton, Barack Obama, tidigare vicepresident Joe Biden och Hollywoodstjärnan Robert De Niro.

Cesar Sayoc misstänks vara den som i oktober skickade rörbomber till demokrater och andra som öppet kritiserat USA:s president Donald Trump. Hans plan var att skicka  paket med bomber till över 100 personer.

Sayoc kunde gripas tack vare fingeravtryck och DNA på ett av paketen. Han åtalas för 14 fall av mordförsök och riskerar 48 års fängelse. Enligt hans advokat är han ”oskyldig tills motsatsen bevisas”.

https://twitter.com/CNN/status/1070908522123149312

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.