Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

CNN gör nyhets-tv med Expressen

Christiane Amanpour är en av CNN:s största profiler.Gjorde sig ett namn för sin rapportering från kriget i Bosnien 1992 och framåt. Lämnade kanalen för konkurrenten ABC News 2010, men återvände till CNN året därpå.
CNN:s redaktion i London - kanalens största utanför USA. Härifrån sänds bland annat nyhetsmagasinet "Amanpour".
Anderson Cooper Har jobbat på flera av de amerikanska tv-jättarna. Leder programmet "Anderson Cooper 360°" som varje dag täcker flera nyhetshändelser runtom i USA och världen.
Wolf Blitzer På CNN sedan 1990. Har varit stationerad i Israel och Moskva. Prisbelönad för sin rapportering från Gulfkriget och bomberna i Oklahoma 1995.

Expressen fortsätter att storsatsa på framtidens nyhets-tv.

Nu inleds ett samarbete med CNN – världens mest kända nyhetskanal.

– CNN:s innehåll och rapportering kommer ge ytterligare djup och internationellt perspektiv till Expressens redan starka nyhetsutbud, säger Greg Beitchman, chef för partnerskap på CNN.

Tv blir en allt större och viktigare del av nyhetsbevakningen för Expressen, något som tydligt avspeglar sig också i tittandet. Under veckan som gick hade Expressen TV 6 068 419 klippstarter på mobil och desktop, en ökning med 119 procent mot motsvarande vecka förra året.

Framöver kommer Expressen TV:s tittare inte bara att få möta Anna Herdenstam, Niklas Svensson, Hanna Malmodin, Hannes Nelander och Karin Bülow Orrje i rutan, utan också CNN-profiler som Christiane Amanpour, Wolf Blitzer och Anderson Cooper när de rapporterar om händelser runtom i världen.

– Vi är väldigt nöjda med att välkomna Expressen till CNN-familjen. CNN:s innehåll och rapportering kommer ge ytterligare djup och internationellt perspektiv till det redan starka nyhetsutbud som Expressen har i och utanför Sverige. Vi ser fram emot att en större publik i Norden ska få ta del av vårt innehåll utanför CNN:s egna plattformar, säger Greg Beitchman, vice president content sales and partnerships på CNN International.

"Ger oss nya möjligheter"

CNN grundades i amerikanska Atlanta 1980 och har växt över hela världen sedan dess.

– Det nära samarbetet med CNN ger Expressen TV nya möjligheter att utveckla det som kallas för ”framtidens nyhets-tv”: snabbt, enkelt och lättillgängligt berättande på digitala plattformar. Vi är stolta över att CNN har kontaktat oss samtidigt som vi här på Expressen bygger flera nya studior, satsar på ny teknik och anställer flera duktiga tv-medarbetare, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Samarbetet kommer även att gå åt andra hållet – Expressen kommer att förse CNN med rapportering från Sverige och Norden, och ge CNN en starkare närvaro här.

Ses som spännande region

På CNN ser man Sverige och de nordiska länder som en särskilt spännande region.

– Norden är extremt intressant just nu när det kommer till nyheter online. Norden är världsledande i fråga om bredbandsutbyggnad och har en tradition av att konsumenter betalar för dagliga nyheter, säger Björn Albrektson, nordisk rådgivare åt CNN, som hade en nyckelroll i grundandet av samarbetet.

– Det är spännande att se hur tidningar förvandlas till starka mediehus online där man blir förstaval för breaking news-situationer. Den här bakgrunden är en bra förutsättning för ett väldigt dynamiskt samarbete mellan Expressen och CNN, säger Albrektson.

Samarbetet kommer att inledas vid nyår.

– Tittarbeteende och tv-marknaden förändras hela tiden och för ett mediehus är det viktigt att ha ett starkt tv-erbjudande. CNN tillför inte bara kvalitativt innehåll utan ger också våra medarbetare möjlighet ta del av decenniers erfarenhet av att göra breaking news-tv. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit hittills med de resurser vi har, med bland annat terrorbevakningen i Frankrike, men redan nästa år kommer det bli mycket bättre och mer, säger Thomas Mattsson.

NÅGRA AV CNN:s STÖRSTA PROFILER DYKER UPP I EXPRESSEN

Christiane Amanpour

Gjorde sig ett namn för sin rapportering från kriget i Bosnien 1992 och framåt. Lämnade kanalen för konkurrenten ABC News 2010, men återvände till CNN året därpå.

Wolf Blitzer

På CNN sedan 1990 och har varit stationerad i Israel och Moskva. Prisbelönad för sin rapportering från Guldkriget och bomberna i Oklahoma 1995. Har bevakat flera amerikanska presidentval.

Anderson Cooper

Cooper har jobbat på flera av de amerikanska tv-jättarna. Leder CNN-programmet "Anderson Cooper 360°" som varje dag täcker flera nyhetshändelser runtom i USA och världen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.