Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

CNN avskedar tv-ankaret Chris Cuomo

Letade information efter kvinnor som anklagade hans bror för sexbrott.
Chris Cuomo sparkas av amerikanska tv-kanalen CNN.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
New Yorks tidigare guvernör Andrew Cuomo.
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

CNN avskedar nyhetsankaret Chris Cuomo.

Detta efter avslöjandet att han försvarat sin bror Andrew Cuomo, New Yorks före detta guvernör i anklagelserna om sexuella ofredanden, rapporterar New York Times.

Under lördagen avskedade CNN nyhetsankaret och journalisten Chris Cuomo, som sedan i tisdags varit avstängd från tv-bolaget på obestämd tid.

Det var i måndags som åklagare kunde avslöja att Chris Cuomo varit inblandad i att försvara sin bror, Andrew Cuomo, efter anklagelser om sexuella ofredanden.

I augusti avgick Andrew Cuomo i sin tjänst som New Yorks guvernör efter att ha anklagats för sexuella trakasserier av minst 11 kvinnor, något Expressen tidigare rapporterat om.

Chris Cuomo har varit topprankad som nyhetsankare hos CNN och lett programmet ”Cuomo Prime Time”.

”Det här är inte hur jag vill att min tid på CNN ska sluta men jag har redan berättat varför och hur jag hjälpte min bror. Så låt mig nu säga, hur nedslående det här än är, att jag inte kunde vara mer stolt över teamet på Cuomo Prime Time och jobbet vi gjorde. Jag är skyldig dem allt och kommer sakna den speciella gruppen människor som gjorde riktigt viktigt arbete”, säger Chris Cuomo i ett uttalande.

Använde källor inom medievärlden för informationssökning

Chris Cuomo har själv sagt att han kontaktat journalisten Ronan Farrow gällande en artikel om Andrew Cuomo. Han försvarade dock gärningen – och menade att det var gängse gång.

– Idén av att en reporter ringer en annan för att få reda på mer om vad som är på gång är helt vanligt, sa Cuomo enligt CNN.

Enligt de nya dokumenten ska Chris Cuomo ha använt sina källor inom medievärlden för att hitta information om kvinnorna som anklagade brodern. Han uppges också ha varit i frekvent kontakt med broderns rådgivare för att berätta om nya rapporter och detaljer kring anklagelserna, rapporterar The Hill.

Flera journalister på CNN har uttryckt att de känt sig obekväma till följd av nyhetsankarets stöd till brodern Andrew Cuomo i skandalen, skriver New York Times.

Här avgår Andrew Cuomo

Anklagades av 11 kvinnor för sexuella trakasserier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.