Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clintons mammaskuld under coronapandemin

Se Chelsea Clintons personliga tal
Chelsea Clinton.Foto: BRENNAN LINSLEY / AP TT NYHETSBYRÅN
Gymnasten Simone Biles är Chelsea Clintons dotters favoritidrottare.Foto: ROBERT GAUTHIER / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Coronapandemin har gjort att Chelsea Clinton känner mammaskuld betydligt oftare än hon brukade. 

– Jag tror inte det är möjligt att vara mamma utan att känna skuld, säger Chelsea Clinton till People.

Chelsea Clinton är dotter till förre presidenten Bill Clinton och förra presidentkandidaten Hillary Clinton. Hon arbetar numera hemifrån på grund av pandemin, något som underlättat för henne på flera sätt men också lett till nya problem. 

Clinton berättade en anekdot för tidningen om hur det kan köra ihop sig kring sonen Aidan.

– Det händer att jag har ett videosamtal och så kraschar Aidans naturvetenskapslektion. Så jag rusar dit och försöker fixa det. Men sedan kan jag inte stanna kvar för att kontrollera att allt verkligen har ordnat sig för honom med lektionen för jag måste springa tillbaka in i det andra rummet för videosamtalet. Och då känns det som att ”jag gör ingen av de här sakerna särskilt bra just nu, men förhoppningsvis så bra som jag kan”. Sånt där händer så ofta, varenda dag, säger Chelsea Clinton.

Chelsea Clinton: ”Det går inte att få ihop allting vissa dagar”

Incidenter som den hon beskriver får henne att känna ”massor av skuld”. Samtidigt tycker Clinton det är viktigt att föräldrar som har möjligheten att jobba hemifrån inte trycker ner sig själva för mycket om allt som inte hinns med.

– Vi måste försöka vara ärliga om att det inte går att få ihop allting vissa dagar. Disken kanske får vänta ett dygn ibland och det får vara okej, säger Chelsea Clinton.

Chelsea Clinton är aktuell med boken ”She persisted in sports” om kvinnliga pionjärer inom idrotten – och avslöjar att en gymnast är sexåriga dottern Charlottes idol.

– Charlotte är besatt av Simone Biles och älskar att kolla på videoklipp med henne. Hon tror hon kan flyga, vilket jag kan hålla med om inte är så långt från sanningen, säger Chelsea Clinton. 

LÄS MER:

Chelsea Clintons hårda ord om Ivanka Trump

LÄS MER:

Chelsea Clintons otippade försvar av Barron Trump

Hillary Clintons WHO-attack på Donald Trump

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.