Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Clintons hårda kritik – mot Ivanka Trump

När Chelsea Clinton var med i ”The late show with Stephen Colbert” i amerikansk tv, valde hon att ge sig på Ivanka Trump. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
"Hon är en officiell rådgivare (till presidenten), och bör därför förvänta sig att bli kritiserad" Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN

De två presidentdöttrarna har länge varit kompisar – men nu verkar vänskapen vara över.

När Chelsea Clinton var med i ”The late show with Stephen Colbert” i amerikansk tv, valde hon att ge sig på Ivanka Trump.

– Hon är en officiell rådgivare (till presidenten), och bör därför förvänta sig att bli kritiserad, förklarade 38-åringen i programmet.

Utåt har det verkat som de fortfarande varit vänner – trots att den enes mamma och den andras pappa stod på var sin sida i den kanske smutsigaste presidentkampanjen någonsin.

Både Chelsea Clinton och Ivanka Trump har hela tiden hävdat att deras kamratskap stått över politiken.

Nu verkar den dock rejält ha gått på pumpen.

”Inte pratat med henne på länge”

När Chelsea Clinton gästade Stephen Colberts program – i första hand för att prata om sin nya bok ”She persisted around the world” – stack hon inte under stol med att det råder meningsskildaktigheter mellan henne och Ivanka Trump.

– Jag har inte pratat med henne på länge. Det står klart att hon stöttat en politik och beslut, som jag inte har samma åsikt om. Jag har varit väldigt tydlig med mitt motstånd mot president Trump och Vita huset, konstaterade Chelsea Clinton.

”Ett unikt förhållningssätt”

När Stephen Colbert sedan påstod att ”du måste ha en väldigt speciellt känslomässigt förhållningssätt till det faktum att Trump är president”, kontrade Chelsea Clinton:

–  Jag tror att många av oss har ett ganska unikt förhållningssätt när det gäller det faktum att Donald Trump är president. Olyckligtvis är den nuvarande ledningen i Vita huset en kombination av grymhet och inkompetens.

Sedan kom ett illa dolt utfall mot Ivanka Trump:

– Jag tror att alla som arbetar för presidenten måste förvänta sig att bli granskade för de beslut inte bara hon eller han gör, utan vilka beslut Vita huset tar varje dag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!