När Chelsea Clinton var med i ”The late show with Stephen Colbert” i amerikansk tv, valde hon att ge sig på Ivanka Trump. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNNär Chelsea Clinton var med i ”The late show with Stephen Colbert” i amerikansk tv, valde hon att ge sig på Ivanka Trump. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
När Chelsea Clinton var med i ”The late show with Stephen Colbert” i amerikansk tv, valde hon att ge sig på Ivanka Trump. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
"Hon är en officiell rådgivare (till presidenten), och bör därför förvänta sig att bli kritiserad" Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN"Hon är en officiell rådgivare (till presidenten), och bör därför förvänta sig att bli kritiserad" Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN
"Hon är en officiell rådgivare (till presidenten), och bör därför förvänta sig att bli kritiserad" Foto: POOL / REUTERS BILDBYRÅN

Clintons hårda kritik – mot Ivanka Trump

Publicerad

De två presidentdöttrarna har länge varit kompisar – men nu verkar vänskapen vara över.

När Chelsea Clinton var med i ”The late show with Stephen Colbert” i amerikansk tv, valde hon att ge sig på Ivanka Trump.

– Hon är en officiell rådgivare (till presidenten), och bör därför förvänta sig att bli kritiserad, förklarade 38-åringen i programmet.

Utåt har det verkat som de fortfarande varit vänner – trots att den enes mamma och den andras pappa stod på var sin sida i den kanske smutsigaste presidentkampanjen någonsin.

Både Chelsea Clinton och Ivanka Trump har hela tiden hävdat att deras kamratskap stått över politiken.

Nu verkar den dock rejält ha gått på pumpen.

”Inte pratat med henne på länge”

När Chelsea Clinton gästade Stephen Colberts program – i första hand för att prata om sin nya bok ”She persisted around the world” – stack hon inte under stol med att det råder meningsskildaktigheter mellan henne och Ivanka Trump.

– Jag har inte pratat med henne på länge. Det står klart att hon stöttat en politik och beslut, som jag inte har samma åsikt om. Jag har varit väldigt tydlig med mitt motstånd mot president Trump och Vita huset, konstaterade Chelsea Clinton.

”Ett unikt förhållningssätt”

När Stephen Colbert sedan påstod att ”du måste ha en väldigt speciellt känslomässigt förhållningssätt till det faktum att Trump är president”, kontrade Chelsea Clinton:

–  Jag tror att många av oss har ett ganska unikt förhållningssätt när det gäller det faktum att Donald Trump är president. Olyckligtvis är den nuvarande ledningen i Vita huset en kombination av grymhet och inkompetens.

Sedan kom ett illa dolt utfall mot Ivanka Trump:

– Jag tror att alla som arbetar för presidenten måste förvänta sig att bli granskade för de beslut inte bara hon eller han gör, utan vilka beslut Vita huset tar varje dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag