Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Clinton undvek akuten – för att dölja detaljerna

Hillary Clinton ska ha undvikit att åka till akuten efter sin kollaps för att undvika att information om behandlingen läcker ut. Foto: Andrew Harnik / AP TT NYHETSBYRÅN
Istället åkte hon hem till dottern Chelsea Clinton. Foto: Abiy / Â BULLS BP0001O3Z7

På en minnesceremoni för 11 september-attackerna kollapsade Hillary Clinton på grund av sin lunginflammation.

Nu framkommer det att presidentkandidaten ska ha undvikit akuten för att dölja detaljerna kring sjukdomen.

Istället åkte hon hem till sin dotter.

Det var på söndagen som demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton kollapsade vid en minnesstund för 11 september-attackerna. På en video sågs hon kämpa för att ta sig till en bil och fångades av sin personal innan hon ramlade – och spekulationerna om hennes hälsa tog fart direkt. Det visade sig senare bero på att hon led av lunginflammation.

Nu framkommer nya uppgifter i New York Post om hur hon under färden mot akuten ångrade sig och i stället åkte hem till dottern Chelsea Clinton för att få vård. Anledningen ska vara att hon inte ville att detaljerna kring behandlingen skulle läcka från sjukhuset, enligt en källa till sajten.

Kritiserat uttalande

Hillary Clinton ska också ha bett om att inte bli eskorterad av polisen, något som överröstades av New York-polisen. Efter två timmar hos dottern sågs Clinton sedan komma ut ur fastigheten.

– Jag mår bra, tack. Det är en underbar dag i New York, sade hon till reportrar på plats.

Uttalandet har mötts av kritik med tanke på att det var årsdagen av terrordåden i staden. Efteråt undersöktes hon i det egna hemmet av sin privata läkare som meddelande att hon har återhämtat sig bra och hade blivit överhettad och led av vätskebrist när hon kollapsade.

Virus inom kampanjen

Ett virus spred sig bland Clintons kampanjmedarbetare redan under veckorna före lunginflammationen, enligt AP. En av dem var kampanjchefen Robby Mook.

– Jag arbetade förmodligen några fler dagar än vad jag borde ha gjort under de senaste veckorna, berättade han för CNN på måndagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!