Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clinton på båttur i skärgården med Bildt

En skärgårdstur till Vaxholm tillsammans med Carl Bildt.

Det var starten på den Hillary Clinton späckade söndag i Stockolm där den amerikanska utrikesministern även träffade Victoria.

– Jag är exalterad över att vara här, sa Clinton till kronprinsessan.

På eftermiddagen träffade den amerikanska utrikesministern statsminister Fredrik Reinfeldt.

Hillary Clinton anlände till Stockholm i går lördag och i dag börjar dagen med överläggningar med den svenske utrikesministern Carl Bildt.

De två ska samtala under en båttur med m/s Riddarholmen till Vaxholm.

Prick klockan 11.00 anlände Hillary Clinton till Skeppsbron där hon gick ombord på m/s Riddarholmen.

Ett stort antal poliser, Secret Service och annan säkerhetspersonal övervakar resan, rapporterar Niklas Svensson, Expressens man på plats.

Plockar upp försvarsministern

Foto: Foto: Sven Lindwall
I Vaxholm plockade man upp försvarsminister Karin Enström som bor där. Under båtresan höll sig Hillary Clinton, Carl Bildt och försvarsminister Karin Enström för sig själva och gav inga kommentarer till journalisterna på båten.

Sedan fortsatte resan till Fotografiska museet på Södermalm för miljömöte med bland annat kronprinsessan Victoria.

– Jag är exalterad över att vara här, sa Clinton till kronprinsessan innan de gick in på museet för klimatöverläggningar enligt TT.

Drog sig undan

På Fotografiska museet drog sig Hillary Clinton undan för ett kort rundabordssamtal med bland andra Lena Ek och kronprinsessan Victoria. Sedan anslöt de till den konferens om kortlivade klimatpåverkande luftföroreningar (SLCP) som hölls på museet.

– Sverige är en global ledare när det gäller klimatfrågan, sa Clinton entusiastiskt enligt TT när hon gick upp i talarstolen.

Vid 15-tiden kom Hillary Clinton till Rosenbad där hon togs emot av Fredrik Reinfeldt för en timmes överläggning.

Besöket i Sverige avslutas med en informell middag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.