Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Civila dödade i rysk attack mot Kramatorsk

Laddningar med metallskrot regnade över flyende folkmassa • Bevis för krigsbrott.
Det är inte första gången som Kramatorsk hamnar i skottgluggen. Här bilder från 14 mars i år då ett bostadshus förstördes.
Foto: ROMAN CHOP / AP TT NYHETSBYRÅN
Även då var det civila offer.
Foto: YEVGEN HONCHARENKO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Två personer dödades och tio skadades i ryska attacker mot staden Kramatorsk i östra Ukraina på lördagen, uppger ukrainska myndigheter.

Journalister från nyhetsbyrån AFP som är på plats i staden hörde omkring tio explosioner nästan samtidigt och såg hur rök reste sig över en park på eftermiddagen. På platsen bevittnade de sedan en kvinna dö av sina skador.

Strax efter hördes ytterligare en omgång av explosioner i en stadsdel två kilometer bort. Där möttes journalisterna av en svårt skadad taxichaufför.

Enligt den regionala guvernören Pavlo Kyrylenko använde sig Ryssland av klusterbomber i attackerna.

Kramatorsk är en av de största städerna i omstridda Donetsk, några mil från frontlinjen i bland annat Bachmut, där intensiva strider har pågått den senaste tiden.

Rysk Alibaba-drönare sköts ner med gevär

Experten: ”Förväntade mig mer av en militär stormakt”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.