Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cissi Wallin ny kolumnist i Expressen: ”En vinstlott”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Cissi Wallin.
Foto: OLLE SPORRONG

Expressen värvar journalisten och feministiska aktivisten Cissi Wallin som ny kolumnist. Hon har tidigare bland annat varit krönikör i Metro i tolv år.

– Expressen är nyfikna och publicistiskt modiga. Det kändes avgörande när jag tackade ja. Jag känner att detta är en vinstlott, både för mig och Expressen, säger Cissi Wallin.

Klas Granström, tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Expressen, välkomnar Cissi Wallin till tidningen:

– Expressen har ett särskilt uppdrag att ge plats åt en mångfald av röster och Cissi Wallins perspektiv på samhällsutvecklingen blir ett starkt tillskott till våra krönikor. Det är väldigt roligt att vi hittat varandra.

Hon har lång erfarenhet som krönikör och är van vid att hennes texter väcker starka känslor. Så lär det bli även när hon skriver i Expressen, konstaterar Cissi Wallin:

– Det blir ärligt, okonstlat och också som många väntar sig – provokativt emellanåt. Jag är väl mer som en trippel espresso än en svag latte.

Hon fortsätter:

– Jag brinner för rättvisa, jämställdhet, yttrandefrihet och att kvinnor i allmänhet ska sluta behandlas som andra klassens medborgare.

”Orädd och underhållande”

Bland Expressens fasta kolumnister finns sen tidigare bland andra Alex Schulman, Leif GW Persson, Cecilia Hagen, Johan Hakelius, Patrik Lundberg och Jennifer Wegerup.

– Cissi Wallin är en orädd och underhållande kolumnist med skarp blick på samtiden – alltid läsvärd, oavsett om hon skriver om Dylanmän, Södermalm eller abortmotståndare, säger Christofer Brask, redaktör för Expressens krönikörer och politik- och samhällschef.

Cissi Wallin, född 1985, är uppvuxen i Uddevalla och slog först igenom som skådespelare – med bland annat huvudrollen i Ulf Malmros långfilm ”Tjenare kungen” (2005) – innan hon gjorde karriär som programledare, skribent och kolumnist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.