Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

CIA-agent talar ut:
"Det var ett ufo"

Nu talar CIA-agenten Chase Brandon ut om den kända Roswellincidenten. Efter att ha hittat hemligt bevis är han säker på att det inte var någon spaningsballong som landade på jorden, vilket CIA och amerikansk militär påstått.

– Det var ett ufo, säger Brandon, enligt Daily Mail.

Roswellincidenten är en omskriven ufo-händelse som inträffade den 5 juli 1947 några mil utanför Roswell i USA. Om man tror på myten ska en farkost, bemannad av utomjordiska varelser kraschat på jorden. CIA ska ha mörklagt hela händelsen.

På 65-årsdagen av ufo-incidenten talar en CIA-agent ut om händelsen och berättar om hemlig information som CIA haft. "Det hände verkligen", har CIA-agenten Chase Brandon sagt, enligt Daily Mail.

Hemlig låda

Chase Brandon jobbade under 25 år för CIA. Han berättar att han hittade en låda märkt med namnet Roswell med bevis för att det var ufon som besökte jorden 1947. "Herregud, det hände verkligen", ska Brandon ha sagt efter upptäckten av den hemliga informationen.

Efter Roswellhändelsen ska amerikansk militär ha skrivit ett pressmeddelande med texten:

"Alla rykten gällande den flygande skivan blev verklighet i går när en tjänsteman från 509:e bombgruppen Eight Air Force, hade den tillräckliga turen för att få tillgång till en skiva". Men bara 24 timmar senare ändrade militären berättelsen och hävdade att objekt de först trodde var en "flygande skiva" egentligen var en hemlig spaningsballong som hade störtat på en närliggande ranch.

Media och allmänheten accepterade det nya pressmeddelandet. Men med Brandons nyliga uttalande kan man ifrågasätta om det verkligen var en spaningsballong, skriver Daily Mail.

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!