CIA-agent talar ut:
"Det var ett ufo"

Publicerad

Nu talar CIA-agenten Chase Brandon ut om den kända Roswellincidenten. Efter att ha hittat hemligt bevis är han säker på att det inte var någon spaningsballong som landade på jorden, vilket CIA och amerikansk militär påstått.

– Det var ett ufo, säger Brandon, enligt Daily Mail.

Roswellincidenten är en omskriven ufo-händelse som inträffade den 5 juli 1947 några mil utanför Roswell i USA. Om man tror på myten ska en farkost, bemannad av utomjordiska varelser kraschat på jorden. CIA ska ha mörklagt hela händelsen.

På 65-årsdagen av ufo-incidenten talar en CIA-agent ut om händelsen och berättar om hemlig information som CIA haft. "Det hände verkligen", har CIA-agenten Chase Brandon sagt, enligt Daily Mail.

Hemlig låda

Chase Brandon jobbade under 25 år för CIA. Han berättar att han hittade en låda märkt med namnet Roswell med bevis för att det var ufon som besökte jorden 1947. "Herregud, det hände verkligen", ska Brandon ha sagt efter upptäckten av den hemliga informationen.

Efter Roswellhändelsen ska amerikansk militär ha skrivit ett pressmeddelande med texten:

"Alla rykten gällande den flygande skivan blev verklighet i går när en tjänsteman från 509:e bombgruppen Eight Air Force, hade den tillräckliga turen för att få tillgång till en skiva". Men bara 24 timmar senare ändrade militären berättelsen och hävdade att objekt de först trodde var en "flygande skiva" egentligen var en hemlig spaningsballong som hade störtat på en närliggande ranch.

Media och allmänheten accepterade det nya pressmeddelandet. Men med Brandons nyliga uttalande kan man ifrågasätta om det verkligen var en spaningsballong, skriver Daily Mail.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag