Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christoffer sköts på semestern – misstänkt 26-årig man gripen

Christoffer Persson och hans flickvän Maria Izzo från Stockholm åkte på semester till Argentina.
Christoffer Persson tvingades amputera sitt ena ben efter att ha blivit skjuten i sitt högra knä.

Christoffer Persson, 36, tvingades amputera benet efter att han blivit skjuten under semestern.

Nu har en 26-årig man gripits för det väpnade rånet i Buenos Aires, rapporterar argentinska tidningen Clarín.

– Det är skönt i så fall, det är nästan det bästa som kan hända, säger pappa Jörgen Persson.

Det var i slutet av december som Christoffer Persson och hans flickvän Maria Izzo från Stockholm åkte på semester till Argentina för att fira jul och nyår i landet.

Men resan tog en omskakande vändning.

Dagen innan nyårsafton promenerade Christoffer och Maria längs en gata i Buenos Aires samtidigt som de tittade på kartan i telefonen när en silverfärgad Peugot plötsligt tvärbromsade intill den.

"Jag hörde skottet gå av"

En beväpnad man hoppade ut och riktade pistolen mot Christoffers ansikte. När han slog undan vapnet gick ett skott av som träffade honom i låret.

– Jag hörde bara hur skottet gick av och såg hur tjuven flydde. När jag tittade ned såg jag hur det rann blod från benet och jag insåg att jag blivit skjuten, sa Christoffer Persson till Clarín. 

En kvinna försökte hjälpa honom att stoppa blodflödet men skadan var så omfattande att läkarna senare tvingades amputera Christoffers ben från låret, vilket Expressen rapporterat om tidigare.

Det väpnade rånförsöket och bilen rånarna färdades i fångades på film av övervakningskameror – och efter att polisen lyckats spåra bilen till ett byggföretag kunde de på torsdagen gripa en 26-årig man som misstänks vara en av tre rånare uppger Clarín.

En man är nu gripen, misstänkt för att ha skjutit Christoffer Persson, 36. Foto: PRIVAT

Utskriven från sjukhuset

– Det är skönt i så fall, det är nästan det bästa som kan hända, säger pappa Jörgen Persson.

Han och hans hustru åkte omedelbart till Argentina för att vara med sin son när han vårdades på sjukhus, men de har återvänt till Sverige nu medan Christoffer och hans flickvän är kvar i Buenos Aires.

– Det är bra med Christoffer och han är utskriven från sjukhuset, men han har för lågt blodvärde för att få flyga än, säger Jörgen Persson.

Det är ännu oklart om den gripne 26-åringen misstänks vara den som höll i vapnet som avfyrades mot Christoffer Persson. Argentinsk polis söker fortfarande efter ytterligare två män som deltog i rånet.