En halvnaken gitarrist rusade plötsligt in i Christoffers lägenhet. Foto: PrivatEn halvnaken gitarrist rusade plötsligt in i Christoffers lägenhet. Foto: Privat
En halvnaken gitarrist rusade plötsligt in i Christoffers lägenhet. Foto: Privat
Nu berättar han om den märkliga upplevelsen. Foto: PrivatNu berättar han om den märkliga upplevelsen. Foto: Privat
Nu berättar han om den märkliga upplevelsen. Foto: Privat
Gitarristen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: ShutterstockGitarristen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Shutterstock
Gitarristen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Shutterstock

Christoffer blev jagad – av halvnaken gitarrist

Publicerad

Plötsligt tog livet en oväntad vändning för Christoffer Johansson i Örebro.

Under torsdagskvällen fick han nämligen oanmält besök – av en halvnaken gitarrist. 

– Man blir ju paff, just det faktum att han var naken. Jag visste inte hur jag skulle reagera, tills jag frågade: "Vad fan gör du här?", berättar Christoffer Johansson.

Torsdagskvällen var av ett ovanligt slag för Christoffer Johansson i Örebro – som mitt i allt fick oväntat besök.

– Jag satt vid datorn när en full man stormade in i bara kallingarna. Han sjöng och höll på. Efter ett tag slängde han sig i min säng där han hittade min gitarr - spelade en stund och slocknade, säger Christoffer Johansson.

Händelsen hemma i Christoffers lägenhet chockade honom fullständigt.

– Man blir ju paff, just det faktum att han var naken. Jag visste inte hur jag skulle reagera, tills jag frågade: "Vad fan gör du här?", minns Christoffer Johansson.

En halvnaken gitarrist rusade plötsligt in i Christoffers lägenhet.Foto: Privat

Christoffer: "Då ringde jag polisen"

Något svar på den frågan fick Christoffer aldrig. Det som började som en lustig händelse blev efter ett tag mest jobbig, berättar Christoffer – som bad den nakna mannen att gå därifrån. 

– När han vägrade lämna ringde jag polisen. Först ville jag inte det för han var bara full och glad, och ville spela gitarr för mig. Men då blev han sur för att jag inte tyckte det var lika roligt – och jagade ut mig i korridoren med min dammsugare.

"Kommer låsa dörren varje gång nu"

Efter incidenten ringde Christoffer polisen – men någon polisanmälan är inte på tapeten, eftersom historien enligt Christoffer fick sig ett gott slut.

Polisen pratade med den berusade mannen och tog med honom till fyllecellen – samtidigt som Christoffer lärde sig något nytt.

– Jag kommer att låsa dörren varje gång nu, berättar han.

Nu berättar han om den märkliga upplevelsen.Foto: Privat

Polisen: "Blev omhändertagande"

Erik Hiding, vakthavande befäl på polisen region Bergslagen, bekräftar att man gjorde en uttryckning till Christoffers adress under torsdagskvällen.

– Det var en berusad man som hade trängt sig in i anmälandes lägenhet, berättar han och fortsätter:

– Han var så berusad att han inte kunde ta hand om sig själv, så det blev omhändertagande för fylleri.

Erik Hiding på polisen vill dock inte kommentera huruvida mannen var halvnaken och spelade gitarr.

Relaterade ämnen
Moa Lindstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag