Christoffer Dulny väljer nu att lämna sina uppdrag i två statliga kommittéer. Foto: Sven Lindwall
Christoffer Dulny väljer nu att lämna sina uppdrag i två statliga kommittéer.  Foto: Sven Lindwall

Christoffer Dulny lämnar fler uppdrag

Publicerad

Expressen avslöjade att Christoffer Dulny – Sverigedemokraternas Stockholmsordförande – skrev rasistiska kommentarer på hatsajter under falskt namn.

Därför fick han avgå.

Nu har han också lämnat sina uppdrag i två statliga kommittéer, skriver Svenska Dagbladet på nätet.

När Expressen och Researchgruppen avslöjade att Dulny, förstanamn på valsedlarna till Stockholmns stadshus, hade skrivit på Avpixlat och andra hatsajter fick han inget stöd av partiledningen.

Tvärt om. SD tillsatte en utredning för att se om Dulny höll måttet inom partiets nolltolerans.

Det resulterade i att Christoffer Dulny valde att avgå med omedelbar verkan. Dessutom bad han om ursäkt på sin blogg.

Nu berättar Svenska Dagbladet på nätet att Christoffer Dulny också lämnar sina uppdrag i två statliga kommittéer.

Ask har entledigat Dulny

Justitieminister Beatrice Ask har på Dulnys begäran entledigat honom från Polisorganisationskommittén och den parlamentariska referensgruppen för Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten.

– Jag tog ett självständigt beslut efter några intensiva dagar. Det känns bra att kunna lägga locket på detta, vill att vi ska kunna tala sakpolitik igen. Det här har tagit fokus från annat. Nu har det här tröskats i massa debatter. Det är dags för mig att vända blad. Jag är dock kritisk till att etablerade medier samarbetar med extremister som gör dataintrång, säger Dulny till SvD.

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag