Christina Lugnet slår ifrån sig kritiken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Christina Lugnet.
Foto: Erik Mårtensson / Scanpix

Äpplen och päron blandas. Tillväxtverkets representation har inte alls varit så vidlyftig som det har framställts.

Christina Lugnet slår nu ifrån sig den senaste tidens kritik.

– Vi har hållit en restriktiv linje, säger den tidigare generaldirektören.

– Jag känner att de här rubrikerna om intern revision är väldigt missvisande. Man har lagt allt i en korg och dragit felaktiga slutsatser, säger Christina Lugnet i en intervju, den första sedan hon fick sparken, i Haparandabladet, lokaltidning i kommunen där Lugnet tidigare varit kommunchef.

Tillväxtverkets representationsnota de senaste två och ett halvt åren uppgår enligt Lugnet till 550 000 kronor – cirka tre procent av medieuppgifternas 16,5 miljoner kronor. Den stora skillnaden förklarar hon med att olika utgifter, som seminarie- och utbildningskostnader, felaktigt räknats i representationen.

Medger ett enda fel

Inte heller håller hon med om bilden att verket lagt stora pengar på bland annat chokladprovningar.

– När vi granskat har vi sett att det är inget som är vanligt förekommande, förutom ett fåtal avvikelser. Chokladprovning har kostat 113 kronor per person.

Det enda fel Christina Lugnet medger är valet att hålla en så kallad medarbetardag på Grand Hôtel, och hon anser att inte att det fanns grund för att ge henne sparken.

– Man har helt gått på mediernas version, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.