Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Christian von Koenigsegg: ”Jag har inte gått till jobbet en enda dag”

De få gånger Koenigseggs grundare och vd Christian von Koenigsegg tar en stund ledigt från jobbet tar han en tur ut med båten eller pysslar med vinodlingen. ”Men det finns inte mycket tid över”, säger han.
Foto: Johan Marklund
Koenigsegg expanderar för fullt i Ängelholm. ”Vi går ifrån att vi förra året hade runt 8 000 kvadratmeter till att nu ha 18 000 och nästa år över 30 000”, säger grundaren Christian von Koenigsegg.
Foto: JENS CHRISTIAN

Premium: När Christian von Koenigsegg fyller 50 år firar han det med att lyssna på sig själv i radio. 

Grundaren av megabilföretaget Koenigsegg är en av årets sommarpratare – han tänker berätta för lyssnarna hur man kan få lov att förverkliga sina drömmar. 

Just nu lever han och hustrun Halldora sin egen dröm i skånska Magnarp Strand.

– Vi särskiljer inte så mycket på privatliv och jobb. Jag brukar skämta och säga att jag inte har gått till jobbet en enda dag i mitt liv utan bara hållit på med min hobby, säger han. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Mardrömmen som hotar Ukrainas nya offensiv

Premium: Scenariot från historien måste undvikas

It-miljardären Charles Simonyi på besök med lyxyacht i Stockholm

Premium: Vrålrika paret har lagt till yachten i Stockholm

Lotta Engberg: ”Det kom tårar i vartenda samtal”

Premium: Artisten om att fylla 60 och livet med sambon Mikael