Christian von Koenigsegg: ”Jag har inte gått till jobbet en enda dag”

De få gånger Koenigseggs grundare och vd Christian von Koenigsegg tar en stund ledigt från jobbet tar han en tur ut med båten eller pysslar med vinodlingen. ”Men det finns inte mycket tid över”, säger han.
Foto: Johan Marklund
Koenigsegg expanderar för fullt i Ängelholm. ”Vi går ifrån att vi förra året hade runt 8 000 kvadratmeter till att nu ha 18 000 och nästa år över 30 000”, säger grundaren Christian von Koenigsegg.
Foto: JENS CHRISTIAN

Premium: När Christian von Koenigsegg fyller 50 år firar han det med att lyssna på sig själv i radio. 

Grundaren av megabilföretaget Koenigsegg är en av årets sommarpratare – han tänker berätta för lyssnarna hur man kan få lov att förverkliga sina drömmar. 

Just nu lever han och hustrun Halldora sin egen dröm i skånska Magnarp Strand.

– Vi särskiljer inte så mycket på privatliv och jobb. Jag brukar skämta och säga att jag inte har gått till jobbet en enda dag i mitt liv utan bara hållit på med min hobby, säger han. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Är demens inte bara ett normalt åldrande?”

Premium: ”Verkligen en 'riktig' sjukdom?” • Överläkaren svarar

Frälsningsarmén säljer sin privata ö i Mälaren

Premium: Frälsningsarmén säljer ”Hoppets ö” • ”Väldigt sällsynt”

Maria, 31, var medlem i ökända ”skolflicksligan”

Premium: Utsattes för våldtäkt • Greps för rån som 13-åring • Nu är hon toppolitiker