Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christchurch-terroristen erkänner 51 mord

Människor samlades i Sydney på lördagen.
Christchurch-terroristen Brenton Tarrant, 29, erkänner nu mordet på 51 personer, skriver BBC.Foto: MARK MITCHELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Det var den 15 mars förra året som Brenton Tarrant gick till en attack mot en moské på Nya Zeeland. 51 personer, i åldrarna 3 till 77 år, miste sina liv när Tarrant öppnade eld mot två moskéer den 15 mars. Ytterligare tiotals personer skadades.Foto: MICK TSIKAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Christchurch-terroristen Brenton Tarrant, 29, erkänner nu mordet på 51 personer, skriver BBC. 

Brenton Tarrant erkänner också mordförsök på ytterligare 40 personer och terrorgärning.

Han har tidigare nekat till gärningarna.

Det var den 15 mars förra året som Brenton Tarrant gick till en attack mot en moské på Nya Zeeland. 

51 personer, i åldrarna 3 till 77 år, miste sina liv när Tarrant öppnade eld mot två moskéer. Ytterligare tiotals personer skadades.

Den då 28-årige Brenton Tarrant livesände själv sitt moskédåd i Christchurch på nätet. Men erkänner först nu morden på de 51 personerna. 

Tarrant, som tidigare har nekat till dådet, har suttit häktad sedan mars förra året i väntan på dom. Den förväntas att falla i juni senare i år.

På grund av coronautbrottet har förhören med Brenton Tarrant behövt hållas bakom stängda dörrar. 

– Det är beklagligt att corona-restrektionerna som för närvarande gäller inte tillåter offren och deras familjer att resa för att vara närvarande i rättssalen när den tilltalade erkände sig skyldig för morden, säger domaren Justice Mander till BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.