Chris O'Neill kommer till nobelfesten 2015. Foto: Olle SporrongChris O'Neill kommer till nobelfesten 2015. Foto: Olle Sporrong
Chris O'Neill kommer till nobelfesten 2015. Foto: Olle Sporrong
Chris kommer att vara tillsammans med sin fru, prinsessan Madeleine, på nobelfesten. Foto: Patrik C Ã Sterberg/Stella picturesChris kommer att vara tillsammans med sin fru, prinsessan Madeleine, på nobelfesten. Foto: Patrik C Ã Sterberg/Stella pictures
Chris kommer att vara tillsammans med sin fru, prinsessan Madeleine, på nobelfesten. Foto: Patrik C Ã Sterberg/Stella pictures
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine på nobelfesten 2014. Foto: David SicaPrins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine på nobelfesten 2014. Foto: David Sica
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine på nobelfesten 2014. Foto: David Sica

Chris O'Neill är nu klar för Nobelfesten 2015

Publicerad

Chris O'Neill är klar för Nobelfesten.

Hovet bekräftar nu att samtliga vuxna familjemedlemmar i kungafamiljen kommer att vara med vid prisutdelningen och banketten i Stadshuset om exakt en månad.

– Ja, det är precis klart, säger Margareta Thorgren vid hovets informationsavdelning.

Expressen kunde i går berätta att två gravida prinsessor och en nybliven mamma var klara för Nobelfesten den 10 december - exakt om en månad. Nu väljer hovet att bekräfta uppgifterna:

– Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine ska alla vara med på Nobelfesten, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Hovet väljer också att bekräfta att prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har gett grönt ljus för att komma till Stockholm den 10 december och Nobelfesten.

– Chris O'Neill ska vara med på Nobel med prinsessan, säger Margareta Thorgren.

Chris O'Neill har varit osäker på sin medverkan på Nobelfesten, enligt uppgift har han varit tvungen att pussla om sitt arbetsschema för att kunna komma till Stockholm och vara med på festligheterna i först Konserthuset och sedan Blå hallen i Stadshuset.

Två gravida prinsessor

När festen börjar den 10 december kommer alltså samtliga vuxna medlemmar i kungafamiljen att vara på plats i Stockholm och för första gången är två av prinsessorna gravida på festen, kronprinsessan Victoria väntar barn i början av mars och prinsessan Sofia i början av april.

Senast det begav sig var 2011 när prinsessan Estelle mitt under Kungssången gav sig tillkänna i mammas mage med ett par rejäla sparkar. I dag om exakt en månad kan det vara dags för favorit i repris, men då kanske i dubbel upplaga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag