Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chris O'Neill är nu klar för Nobelfesten 2015

Chris O'Neill kommer till nobelfesten 2015. Foto: Olle Sporrong
Chris kommer att vara tillsammans med sin fru, prinsessan Madeleine, på nobelfesten. Foto: Patrik C Ã Sterberg/Stella pictures
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine på nobelfesten 2014. Foto: David Sica

Chris O'Neill är klar för Nobelfesten.

Hovet bekräftar nu att samtliga vuxna familjemedlemmar i kungafamiljen kommer att vara med vid prisutdelningen och banketten i Stadshuset om exakt en månad.

– Ja, det är precis klart, säger Margareta Thorgren vid hovets informationsavdelning.

Nobelfesten

• Nobelfesten pågår i två dagar för kungafamiljen.

• Den 10 december ska samtliga vuxna familjemedlemmar vara på plats för prisutdelningen i Konserthuset.

• På kvällen den 10 december är det bankett i Blå hallen i Stadshuset och även då ska alla medlemmar i kungafamiljen vara med för att förgylla festen.

• Dagen efter, den 11 december, bjuder kungen och drottning av tradition på en middag på Stockholms slott för alla Nobelpristagare.

Expressen kunde i går berätta att två gravida prinsessor och en nybliven mamma var klara för Nobelfesten den 10 december - exakt om en månad. Nu väljer hovet att bekräfta uppgifterna:

– Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine ska alla vara med på Nobelfesten, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Hovet väljer också att bekräfta att prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har gett grönt ljus för att komma till Stockholm den 10 december och Nobelfesten.

– Chris O'Neill ska vara med på Nobel med prinsessan, säger Margareta Thorgren.

Chris O'Neill har varit osäker på sin medverkan på Nobelfesten, enligt uppgift har han varit tvungen att pussla om sitt arbetsschema för att kunna komma till Stockholm och vara med på festligheterna i först Konserthuset och sedan Blå hallen i Stadshuset.

Två gravida prinsessor

När festen börjar den 10 december kommer alltså samtliga vuxna medlemmar i kungafamiljen att vara på plats i Stockholm och för första gången är två av prinsessorna gravida på festen, kronprinsessan Victoria väntar barn i början av mars och prinsessan Sofia i början av april.

Senast det begav sig var 2011 när prinsessan Estelle mitt under Kungssången gav sig tillkänna i mammas mage med ett par rejäla sparkar. I dag om exakt en månad kan det vara dags för favorit i repris, men då kanske i dubbel upplaga.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!