Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chris Bevington dog i terrorn i Stockholm

Britten Chris Bevington blev terrorns dödsoffer på Drottninggatan.
En manifestation hölls på Sergels torg, två dygn efter attacken där Chris Bevington dog.
Foto: Jessica Gow/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Blomhavet vid Sergels torg.
Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Han arbetade som toppchef på Spotify i Stockholm.

Nu berättar familjen om sorgen efter Chris Bevington, 41, som blev terrorns dödsoffer på Drottninggatan.

– Vi är förtvivlade över att vår talangfulle och omtänksamme son Chris är död, säger pappa John Bevington.

Samtidigt uttrycker Spotifys grundare Daniel Ek smärtan över sin mördade vän och kollega:

"Det finns inte ord för hur saknad han är och hur sorgsna vi är över att ha förlorat honom. Vila i frid min vän" skriver han i ett uttalande.

Människor flydde i panik när den stora lastbilen rusade ner för Drottninggatan i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen.

Men flera personer hann inte undan - utan blev påkörda av det tunga fordonet som lämnade döda och skadade personer efter sig längs den välbesökta gågatan.

För fyra personer tog livet slut den dagen.

En av dem var 41-årige britten Chris Bevington som bodde i Stockholm sedan tio år tillbaka med fru och barn. Han arbetade som hög chef på Spotify där han bland annat ansvarade för företagets internationella partnerskap.

På söndagen valde Chris Bevingtons familj att ge ett uttalande via brittiska UD där de berättar om sorgen efter dödsfallet.

En manifestation hölls på Sergels torg, två dygn efter attacken där Chris Bevington dog.

– Vi är alla förtvivlade över vår talangfulle och omtänksamme son Chris. Han var en underbar make, son, pappa, broder och nära vän till många, säger pappa John Bevington.

"Oerhört svår tid"

Han fortsätter:

– Familjen ber om att få bli lämnade i fred under den här oerhört svåra tiden för att sörja hans bortgång.

Familjen får nu stöd av personal från brittiska utrikesdepartementet för att hantera sorgen.

– Vi stöttar hans familj både i Sverige och i Storbritannien nu när de måste bearbeta den här tragedin, säger en talesperson för brittiska UD till BBC.

Spotifys grundare Daniel Ek är skakad av beskedet att hans vän och kollega är en av de som mördades i terrordådet.

"Det är med chock och ett tungt hjärta som jag kan bekräfta att Chris Bevington från vårt Spotify-team förlorade livet i fredagens vansinniga attack i Stockholm" skriver han.

Och fortsätter:

"Chris har varit en del av vårt gäng i över fem år. Han hade en mycket stor betydelse, inte bara på för företaget utan även för de som hade privilegiet att lära känna honom och arbeta med honom. Det finns inte ord för hur saknad han är och hur sorgsna vi är över att ha förlorat honom. Medan de här fruktansvärda nyheterna sjunker in är vårt huvudsakliga fokus att stötta Chris familj och nära och kära på alla tänkbara sätt."

Daniel Ek avslutar:

"Vi kommer sakna dig oerhört Chris. Vila i frid min vän."

De övriga dödsoffren är två svenska medborgare och en belgisk medborgare, vilket polisen uppgav på en presskonferens på söndagen.

En av de döda är en elvaårig flicka från Stockholm som dog då hon var på väg hem från skolan. Ett av de andra dödsoffren är en 31-årig belgisk kvinna som besökte Stockholm som turist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.