Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Choklad läggs ut för att förgifta hundarna

Hundägare i Vetlanda uppmanas nu vara extra vaksamma.

Anledningen: Någon misstänks ha lagt choklad längs ett av stadens populära promenadstråk - med mål att förgifta hundarna.

– Det är förskräckligt, säger Christel Flink, ordförande i Vetlanda brukshundklubb.

Att hitta chokladbitar längs med ett promenadstråk kan vara varje barns dröm.

Men nu har en hundägare i Vetlanda anmält en chokladspridare efter att ha upprepade gånger hittat sötsaker längst ett populärt promenadstråk i staden.

"Väldigt obehagligt"

Kakaon i choklad innehåller nämligen ett ämne som, i en viss mängd, kan leda till att hundar och katter upplever bland annat kräkningar, buksmärtor och hjärtklappning.

– Just det här med förgiftning har man hört om flera olika fall på olika platser den senaste tiden och det är väldigt obehagligt, säger Christel Flink.

Sedan augusti i år har Vetlandas hundägare fått akta sig för chokladbitar längst med stråket vid Forngården och nu har en person sagt ifrån, något somHöglandsnytt var först med att uppmärksamma.

"Försök till skadegörelse"

Polisen bekräftar att de har fått in en anmälan och att det nu har satts en brottsrubricering.

– Anmälaren har upptäckt detta mer än en gång och vet att hundar kan fara illa av just choklad. Och brottet rubriceras som försök till skadegörelse, säger Jan Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Christel Flink hoppas nu för alla hundägares skull att händelserna inte upprepas.

– Det här är ett område med många gräsmattor och där många rastar sin hund. Och en hund är en hund, de tycker om sådant som vi människor gillar, det vill säga sötsaker, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.