Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chloe, 1, dog i fallet – nu har hon begravts

Chloe överlevde inte fallet från kryssningsfartyget. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Nu kanske familjen kommer att åtalas efter hennes död. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Chloe Wiegand hann inte fylla två år och under måndagen begravdes hon.

Flickan föll ut ur fönstret från kryssningsfartyget – och överlevde inte fallet.

Nu meddelar åklagare att de inte utesluter att åtala familjen efter flickans död, rapporterar Buzzfeed News.

– Åklagare intervjuade familjen i dag och de kommer nu avgöra om åtal ska väckas, säger Kiara Hernandez, en talesperson för Department of Public Safety.

Chloe Wiegand var ombord kryssningsfartyget ”Freedom of the Seas” som var vid San Juan, Puerto Rico, när olyckan skedde. Hon ska ha varit med sin morfar, Sam Anello, när hon föll ut genom fönstret på den elfte våningen – mot sin död. 

Under måndagen begravdes flickan vars öde berört många, skriver WSBT

I hennes dödsruna skrev hennes familj rörande text om sin dotter som endast vägde 1,8 kilo när hon föddes men att hon kämpade och växte upp till ”en flicka som älskade saker som flickor älskar och så mycket mer”.

”Hennes favoritfilm var Frozen och hon älskade att sjunga och dansa medan hon tittade på den, åtminstone tre gånger om dagen”, går det att läsa i dödsrunan.

”Chloe älskade att pussas och kramas, till och med med främlingar” och gillade att titta på sin mamma när hon sminkade sig. Familjen skriver också att Chloe var ett stort hockey-fan, speciellt ett fan av sin egen bror, Wyatt, och hans hockeylag.

Chloe överlevde inte fallet. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Samtidigt uppger nu myndigheterna i Puerto Rico att de inte utesluter att åtala släkt- eller familjemedlemmar efter ettåringens död.

Chloe, som är från Indiana, USA, reste tillsammans med sina föräldrar, syskon och fyra mor- och farföräldrar.

Vittnen har berättat hur de hörde familjens hjärtskärande skrik när barnet föll från skeppet.

”Kommer nu avgöra om åtal ska väckas”

Till en början uppgav polisen i Puerto Rico att det som ska ha föranlett flickans fall var att hon föll ur Sam Anellos armar när skeppet började röra sig.

Men det är under tisdagen som myndigheterna meddelar att de arbetar för att avgöra om familjen kan åtalas.

– Åklagare intervjuade familjen i dag och de kommer nu avgöra om åtal ska väckas, säger Kiara Hernandez, en talesperson för Department of Public Safety, till Buzzfeed News.

Nu ska åklagare bedömma om familjen ska åtalas. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Kelvin Carrasco, en talesperson för justitiedepartementet i Puerto Rico, berättar för sajten att föräldrarna har ombetts att besöka myndigheterna där men avböjt – för att ge ett officiellt uttalande ”enligt advokatens instruktioner”.

Carrasco väljer att inte kommentera fallet vidare eftersom utredningen är pågående.

”Han trodde att det var glas där”

Chloes familj slår tillbaka hårt mot uppgifterna om att morbrorn var ”oansvarig” eller att han höll henne ”dinglandes” utanför fönstret. Familjen klandrar Royal Caribbean, kryssningsföretaget, för att ha lämnat ett stort fönster öppet vid barnavdelningen på skeppet.

Båda var vid vattenpark-delen av fartyget, förklarar advokaten i ett uttalande till press. Anello ska då ha lyft upp Chloe till träräcket så att hon skulle kunna se ut.

– Han trodde att det var glas där, eftersom det var så klart, men det visade sig att det inte fanns något glas där. Hon lutade sig fram för att knacka på glaset som hon brukade göra i ishockey-rinken och i nästa sekund är hon borta.

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Chloe ska ha älskat att stå vid glas och fönster, enligt familjens advokat. Han förklarar också att morfadern fortfarande inte kan tro vad som hänt och att han gråter när han berättar om det.

– Han trodde bokstavligen att det fanns glas där. Och det fanns ingen alkohol inblandad i bilden, Sam dricker inte.

Royal Caribbean: ”Djupt sorgsna”

I måndags uppgav Royal Caribbean i ett uttalande att de samarbetar med utredarna och understryker att deras vårdteam finns tillgängliga för att ta hand om familjen oavsett vilka resurser de behöver.

”Vi är djupt sorgsna över den tragiska händelsen och våra tankar går till familjen. Av respekt för deras privatliv planerar vi att inte kommentera händelsen vidare. Inga fler detaljer släpps, utredningen pågår.”

Chloes familj har varit i Puerto Rico sedan olyckan. De väntar tills de kan ta med hennes kropp hem, enligt advokaten.