Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cherie Blairs varning till Carrie Symonds

Johnson och Symonds är första ogifta paret någonsin på 10 Downing Street
Carrie Symonds.Foto: MARTYN WHEATLEY / POLARIS/IBL
Cherie och Tony Blair.Foto: CARL DE SOUZA / AP AFP POOL

Boris Johnson och Carrie Symonds har en jobbig tid framför sig.

Det säger Cherie Blair, gift med förre premiärministern Tony Blair, i en radiointervju.

– Det är tufft att ha småbarn när man bor på Downing Street eftersom det är ett 24-timmarsjobb att vara premiärminister, säger Cherie Blair enligt Daily Mail.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och fästmön Carrie Symonds fick sonen Wilfred för fem månader sedan. En som identifierar sig med situationen är Cherie Blair, gift med Tony Blair som var Storbritanniens premiärminister mellan 1997 och 2007. Hon födde sin yngste son under den tiden, något som skulle visa sig bli en prövning utöver det vanliga.

– Det är tufft att ha småbarn när man bor på Downing Street eftersom det är ett 24-timmarsjobb att vara premiärminister. Och med de här enorma händelserna coronaviruset och brexit så blir det ett arbete som slukar all tid. Men den som tar på sig uppgiften att vara premiärminister är medveten om att det kan bli så, säger Cherie Blair till Times Radio.

Boris Johnson och Carrie Symonds vid 10 Downing Street.Foto: IOANNIS ALEXOPOULOS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

”Man kan inte förvänta sig något privatliv”

Tillvaron i premiärministerbostaden var ofta kaotisk.

– Folk kom och gick i lägenheten på Downing Street hela dygnet. Man kan inte förvänta sig något privatliv, säger Cherie Blair.

Försöken att ha ett någorlunda normalt familjeliv där alla hade middag tillsammans var ofta lönlösa.

– Allt var klart och så kom han inte. Klockan gick, bebisen gick upp i limningen. När han till slut kom hem var maten förstörd. När jag fick ur mig ”var har du varit?” svarade han ”förlåt men jag har just talat med USA:s president”. Det var förmodligen viktigare, en väldigt bra ursäkt, säger Cherie Blair.

Professorns hårda kritik mot Boris Johnson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.