Chelsea Manning. Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅNChelsea Manning. Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Chelsea Manning. Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Chelsea Manning satsar på senaten

Publicerad

Chelsea Manning, 30, satt sju år i fängelse för att ha läckt hemligstämplad information. 

Nu satsar hon på att bli Demokraternas kandidat till delstaten Marylands plats i USA:s senat, rapporterar Reuters.

Chelsea Manning, som satt sju år i militärfängelse efter att ha läckt hemligstämplad information, siktar nu på en plats i USA:s senat. Manning arbetade som underrättelseanalytiker för den amerikanska armén i Irak. 

 

LÄS ÄVEN: Mannings första hälsning till världen efter frisläppandet 2017 

 

2013 dömdes Chelsea Manning, då 22 år, till ett 35 år långt fängelsestraff för bland annat spioneri och stöld efter att ha läckt sekretessbelagda handlingar till Wikileaks. Läckan omfattade över 700 000 videor och dokument och var den största i USA:s historia.

Sikte på senaten

I maj 2017 släpptes hon ur fängelse efter att Barack Obama benådat henne.

Nu visar valförteckningarna som Reuters tagit del av att Chelsea Manning har siktet inställt på att bli demokraternas kandidat till delstaten Marylands plats i USA:s senat. Demokraten Ben Cardin innehar senatorstolen sedan 2006 och förväntas ställa upp för omval. När han omvaldes 2012 var det med bred marginal. Han är demokraternas ledande företrädare i senatens utrikesutskott.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag