Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chelsea Clintons hårda ord om Ivanka Trump

Ivanka Trumps hälsning hemifrån
Chelsea Clinton skräder inte orden när hon talar om sin förra vän Ivanka Trump.
Foto: CINDY BARRYMORE/ REX/ SHUTTERSTOCK
Innan valet 2016 var Ivanka Trump och Chelsea Clinton vänner.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP/ TT

Chelsea Clinton och Ivanka Trump var en gång vänner.

Nu har de inte talat med varandra sedan 2016.

– Hon är mer än medskyldig, säger Chelsea Clinton om sin före detta väns arbete för president Trump.

Det är i en intervju i amerikanska pratshowen Watch What Happens Live With Andy Cohen som Chelsea Clinton, 40, talar ut om vad som hänt med hennes vänskap med Ivanka Trump, 38.

– Jag har inte pratat med henne sedan 2016. Jag har inget intresse av att vara vän med någon som inte bara är medskyldig, utan aktivt tar del i den här administrationens grymhet och inkompetens.

De två kvinnorna hade dessförinnan varit vänner länge. De brukade gå på dubbeldejt med sina respektive när de båda bodde i New York, men vänskapen kom att prövas i och med presidentvalskampanjen 2016, då som bekant Chelsea Clintons mor, Hillary Clinton, ställde upp mot Ivankas far, den sittande presidenten. 

Trodde de skulle fortsätta som vänner

Chelsea Clinton och Ivanka Trump hävdade till en början att deras vänskap inte skulle påverkas, men den hårda tonen mellan Hillary Clinton och Donald Trump blev allt grövre. Trump gick till och med så långt som att hota med att sätta Hillary Clinton i fängelse om han vann valet – något det ofta skanderades om under hans valmöten.

– Vi hade kontakt i början av kampanjen. Men det är svårt när det är någon som aktivt omfamnar sin kandidat – oavsett om det är dennes far eller inte – som är handlande i rasism, sexism, antisemitism, islamofobi, homofobi, transfobi, konspirationsteorier och lögner och är så fundamentalt korrupt, svarar Chelsea Clinton.

– Hon är inte på något vis densamma som sin far, men hon är mer än medskyldig. Och jag vill inte vara vän med någon sådan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.