Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cheferna får stanna - men hon sparkades

Sparkad. "Det är skillnad på folk och fä", säger kvinnan som gjorde otillåtna slagningar i Försäkringskassans system.. Foto: Henrik Jansson

Den 60-åriga kvinnan sparkades efter 40 år på Försäkringskassan.

Anledningen: Hon hjälpte anhöriga att kolla i deras ärenden.

- Jag gjorde fel. Men jag hade gärna fått den andra chans som ledningen ger sina chefer, säger kvinnan.

I veckan avslöjade Expressen att kommunikationsdirektören Jonas Lindgren gav sin flickvän en chefstjänst på sin egen avdelning. Lindgren har attesterat hennes arbetstid och misstänks ha gett henne lön för 26 dagar då hon varit ledig.

Expressen har tagit del av handlingar som visar att generaldirektören Dan Eliasson ville avsluta ärendet - något han själv förnekat. Men i går kunde Expressen publicera en skrivelse från Säkerhetsstabens sex internutredare som visar det motsatta och att de beordrades att avsluta ärendet.

Desto hårdare agerade Försäkringskassans ledning i fallet med den 60-åriga kvinnan. Hon fick sparken sedan hon hjälpt anhöriga att titta i deras ärenden. I veckan fick hon ett brev från generaldirektören Dan Eliasson:

"Min förhoppning är att Du skall lämna detta bakom dig och att Du kan finna en form för att hitta en ny plats i Ditt yrkesliv", skrev Eliasson som också är ordförande i Försäkringskassans personalansvarsnämnd.

- Det kändes som ett hån. Jag är 60 år och har ingen högskoleutbildning, vilket jobb skulle jag kunna få? säger kvinnan, som bor i en stad i södra Sverige.

Generaldirektören var obeveklig. Trots att 60-åringen jobbat på Försäkringskassan sedan 1973 och aldrig fått några klagomål var uppsägning det enda alternativet.

Hjälpte sin dotter

Kvinnan försvarar inte det hon gjort. Att som handläggare läsa anhörigas ärenden är inte tillåtet. Totalt registrerades 177 sökningar mellan 2010 och 2013.

- Men jag hade ingen möjlighet att påverka utbetalningarna och det var aldrig min tanke heller. Att siffran blev så hög beror på att många system öppnades samtidigt när jag skrev in ett personnummer, säger hon.

- Ofta handlade det om att kön till kundtjänst var så lång. En gång hade min dotter väntat förgäves i 40 minuter när hon till slut ringde mig och frågade mig om föräldrapengen.

Betonar likabehandling

Dan Eliasson betonar i sitt brev att chefer och vanliga anställda behandlas lika. 60-åringen ger inte mycket för det.

- Där kan man ju verkligen prata om fördelar, deras anhöriga har ju fått både jobb och lön. Det enda mina barn fått är information som vilken handläggare som helst kunde ha gett dem.

Fackförbundet ST:s lokalordförande Siv Norlin, som kämpade för att kvinnan skulle få behålla jobbet, instämmer.

- Anställda behandlas definitivt olika beroende på position i organisationen, det visar de senaste exemplen tydligt.

Dan Eliasson har de senaste dagarna försäkrat att hans chefer inte särbehandlas. Då han i torsdags chattade med en medarbetare skrev Eliasson så här:

"För mig är det viktigt att slå fast en sak - och här binder jag mig vid masten - det finns inga dubbla standarder. Alla ska bedömas enligt samma måttstock. Misstänker att Du skulle bli utomordentligt upprörd annars. Jag med!"

"De jävligaste besluten"

I onsdags bad Expressen Dan Eliasson kommentera uppsägningen av 60-åringen.

- Det är, på ren svenska, de jävligaste besluten som jag måste fatta. Men de måste fattas, sa han.

Hur tror du att hon tänker när du säger att Försäkringskassan ger en andra chans?

- Jag tror hon förstår att hade hon inte begått ett så flagrant fel hade det gett en möjlighet till en andra chans.

Britta Leijon, ST-ordförande, menar att det förekommer flera fall som liknar 60-åringens och att reglerna är klara.

- Men ledningen har en tuff attityd mot de anställda och då ska det gälla dem själva också, säger hon.


Lasse Wierup

Expressens granskning av F-kassan

I ONSDAGS: VILLE GE SIN HUSTRU JOBB

Dani Razmgah, försäkringsdirektör på Försäkringskassan, rekryterade sin sons sambo och försökte ordna jobb åt sin fru.

Utredningen om fallet lades ner - i stället befordrades Razmgah.

I TORSDAGS: GAV FLICKVÄN LÖN - UNDER PRIVAT RESA

Kommunikationsdirektören Jonas Lindgren blev förälskad i en anställd och värvade henne till en chefspost. Hennes lön höjdes från 38 450 till 47 500 kronor i månaden. Dessutom har Lindgren attesterat hennes lön, utlägg och semesteruttag och köpt en kurs till henne för 193 750 kronor.

I FÖRRGÅR: DIREKTÖREN VILLE LÄGGA NER ÄRENDET

En tjänsteman på Försäkringskassan berättar att generaldirektör Dan Eliasson ville avsluta ärendet kring Jonas Lindgren utan åtgärd. Fuskmisstankarna ska ha tagits upp på ett möte som Eliasson deltog i. Samtidigt växte affären runt Lindgren som misstänks ha gett flickvännen lön för 26 lediga dagar.

I GÅR: ELIASSON AVSLÖJAS - AV DET INTERNA BREVET

Generaldirektör Dan Eliasson hävdar att fuskmisstankarna mot Jonas Lindgren har utretts och att han inte har beordrat att utredningen ska avslutas - men nu avslöjas sanningen i en intern skrivelse. "Vi fick order om att allt skulle avslutas", uppger en person i Försäkringskassans grupp av internutredare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.