Chefen avslöjar: Melania vägrade twittra om våldet

USA:s första dam Melania Trump talar veckan efter stormningen av Kapitolium.
Nya uppgifter om Melania Trumps agerande vid stormningen av Kapitolium har framkommit.
Foto: OLIVER CONTRERAS/UPI/SHUTTERSTOCK / OLIVER CONTRERAS/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Vita husets dåvarande pressekreterare och kommunikationschef Stephanie Grisham ger ut en bok om tiden i Vita huset den 5 oktober. Inför boksläppet har nya uppgifter om makarna Trump framkommit.
Foto: AL DRAGO/UPI/SHUTTERSTOCK / AL DRAGO/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PHIL MCAULIFFE / POLARIS POLARIS IMAGES
Uppgifter till CNN berättar att Melania Trump tackade nej till att fördöma våldet på Twitter, när parlamentsbyggnaden Kapitolium stormades. Hon fördömde däremot våldet fem dagar senare.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

När Kapitolium stormades ska Melania Trump ha sagt nej när hon ombads fördöma våldet, rapporterar CNN

Uppgifterna kommer efter att hennes dåvarande stabschef, Stephanie Grisham, gått ut med att hon ger ut en bok om tiden i Vita huset.

Den före detta presidenthustrun ska ha fått ett meddelande från sin dåvarande stabschef som löd: ”Vill du twittra att fredliga protester är varje amerikansk medborgares rättighet, men här finns inget utrymme för laglöshet och våld?”, varpå Trump ska ha svarat med ett enkelt ”nej”. 

Konversationen uppges ha ägt rum när Kapitolium stormades av Trumpanhängare den 6 januari i år.

Melania Trump var enligt CNN på plats i Vita huset när upproren startade – sysselsatt med ett fotoprojekt till en kommande ”coffee table book” om inredning. Hon ska ha slutfört fotograferingen som planerat och uttalade sig inte alls om händelsen under dagen.

Däremot fördömde hon våldet i ett Twitter-inlägg fem dagar senare, den 11 januari. 

Uppgifterna kommer efter att Stephanie Grisham, som lämnade sin position i samband med händelserna, gått ut med att hon släpper en bok om tiden i Vita huset den 5 oktober. Grisham var även biträdande pressekreterare i Vita huset under en kort period i början av Donald Trumps presidentskap.

Om den kommande boken säger Melania att det är uppenbara ”falska uppgifter och svek” och ett sätt att få upprättelse efter en dålig prestation och skadade relationer i Vita huset.

Se mer:

Melanias lyxliv: Går på spa fyra gånger om dagen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.