Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chef häktad för våldtäkt på efterfest

Följ senaste nytt i Expressen TV.

En chef vid ett företag i Umeå misstänks för en våldtäkt på en efterfest i företagets lokaler förra helgen.

På tisdagen häktades han – nu söker polisen mer information om vad som hände på festen.

– Det är några personer som har varit på den här festen som vi ännu inte har någon identitet på. Vi vill att de hör av sig till oss, säger åklagare Linnea hedström till VK.

Under natten mot lördag förra helgen larmades polis i Umeå till en efterfest som hölls på en företagsadress i staden. Där grep de en chef vid företaget och han misstänks för våldtäkt på en kvinna som också befunnit sig på efterfesten. Mannen anhölls senare av polis under lördagen.

På tisdagen kom han också att häktas – på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

– Det jag kan säga är att det har varit det man kallar för en efterfest på den här adressen och så har det här inträffat, säger åklagare Linnea Hedström till Västerbottens Kuriren.

Polisen söker vittnen från festen

Åtal ska vara väckt senast 22 juni, men polis och åklagare söker fortsatt mer bevisning i ärendet. De säger sig behöva komma i kontakt med personer som befunnit sig på festen.

– Det är några personer som har varit på den här festen som vi ännu inte har någon identitet på. Vi vill att de hör av sig till oss, säger Hedström.

Ledningen på det aktuella företaget känner till händelsen, men vill inte kommentera.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.