Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chavez har svåra andningsproblem

Foto: Ariana Cubillos

CARACAS. President Hugo Chavez har fortfarande svåra andningsproblem på grund av en allvarlig infektion efter sin fjärde och mest omfattande canceroperation i Kuba för tre veckor sedan, uppger Venezuelas informationsminister.

– Det kräver att Chavez noga fullföljer sin medicinska behandling.

Chavez fick en cancerdiagnos för 1,5 år sedan och har besökt Kuba flera gånger sedan dess för behandling.

Ledande venezuelaner, bland dem hans utpekade efterträdare, vicepresidenten Nicolas Maduro, har besökt Chavez i Havanna den senaste tiden. Maduro återvände hem på torsdagen.

"Mer eniga"

Han bemötte då i tv skarpt oppositionens krav på besked om Chavez tillstånd och anklagad den för "lögner och manipuleringar".

Maduro och nationalförsamlingens talman Diosdado Cabello uppträdde tillsammans i tv.

– Vi är mer eniga än någonsin, det har vi svurit inför vår ledare Chavez att vara, sade de.

"Psykologiskt krig"

Informationsministern Ernesto Villegas kritiserade utländska medier för att föra ett "psykologiskt krig" runt statschefens hälsa, avsett att destabilisera regeringen och landet för att avskaffa den socialistiska revolutionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.