Chaufför knivhotades och bestals på lastbil

Publicerad

En lastbilsförare hotades med kniv utanför Stockholm.

Förövaren stal sedan lastbilen och körde ifrån platsen.

Polisen letar nu efter både bilen och förövaren.

Strax innan klockan halv nio bestals en lastbilsförare på sin bil. Mannen hotade föraren med kniv och tog sedan fordonet. Rånet skedde vid Lunda industriområde.

– Det framgår inte någonting om föraren. Men normalt sett är chaufförer så pass luttrade att bara kliver ifrån. Det finns ju ingen anledning att offra sig för vare sig last eller lastbil, säger informatören vid polisen i Stockholms ledningscentral, Albin Näverberg.

Efter dådet körde förövaren iväg på Bergslagsvägen i riktning mot E18. Mannen uppges vara mellan 35 och 40 år gammal och vara iklädd gymnastikkläder.

Polisen kommer att bedriva allmän spaning, men Albin Näverberg menar att det kan vara svårt att hitta fordonet.

– Kör man omkring med en vit Mercedes, det finns ju många sådana. Men det är klart att vi kollar upp sådana fordon. Det är inte sannolikt att den åker en längre sträcka med samma registreringsskyltar, säger Albin Näverberg.

Informationen om fordonet har även skickats ut till andra poliser i området. De uppmanas hålla utkik efter liknande fordon.

– Den kan ju dyka upp i Huddinge såväl som Norrtälje. Vi vet ju inte var den kommer att användas, säger Albin Näverberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag