Chatta med FRA-chefen Ingvar Åkesson

Publicerad
Protesterna mot FRA-lagen har varit massiva.
Nu kan du ställa FRA-chefen mot väggen.
På onsdag klockan 13.00 chattar Ingvar Åkesson med Expressen.se:s läsare
FRA-lagen som klubbades igenom i riksdagen i början av sommaren har varit mycket omstridd.
Den har kritiserats på bloggar, inom både regering och opposition – och av Expressen.se:s läsare.
När Expressen.se gav läsarna chansen att mejla sin protest till de riksdagsledamöter som röstat ja till lagen blev gensvaret enormt.
Hela 6,6 miljoner mejl skickades till ja-röstarna.

Ställ mot väggen

Nu ger Expressen.se dig chansen att ställa chefen för FRA mot väggen.
På onsdag klockan 13.00 startar vi en chatt med Ingvar Åkesson, generaldirektör, för FRA.
Ta chansen och ställ dina frågor!
Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier, har i ett blogginlägg utmanat Ingvar Åkesson och Fredrik Reinfeldt att ställa upp och svara på läsarnas frågor.
Åkesson vågade – vågar statsministern?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag