Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charterflyg till Thailand – men först i november

Ulrika Modéer, enhetschef på UNDP, om coronavirusets påverkan på utvecklingen i världen.
Thai Airways startar charterflyg till Phuket.Foto: Shutterstock / Shutterstock

Flygbolaget Thai Airways är redo att arrangera charterflyg från sex länder till Phuket – i slutet av november.

Detta enligt den thailändska regeringens plan för att få i gång turismen igen.

Men Sverige är inte ett av de godkända länderna.

Thailand vill sätta fart på turismen igen och flygbolaget Thai Airways förbereder därför charterflyg från sex länder och territorier till Phuket, rapporterar Pattaya One. 

Det rör sig om flyg från Danmark, Tyskland, Storbritannien Sydkorea, Japan och Hongkong (Kina).

Två flyg per månad

Flygbolagets chef Chansin Treenuchagron säger att man räknar med två flyg per månad på dessa rutter och att starten sker i slutet av november. Visar det sig finnas efterfrågan ökar man antalet flighter.

Treenuchagron förklarar att det också väntas bli charterflyg från övriga Kina till Phuket.

Den planerade chartertrafiken är ett steg i den thailändska regeringens plan för att få i gång turismen, som drabbats svårt av pandemin.

Håller distans

Thai Airways säger i ett pressmeddelande att man prioriterar passagerarnas och besättningens hälsa. Bolaget meddelar att det håller hårt på avståndsreglerna från incheckning till dess att passagerarna lämnar planet. 

Personalen bär skyddsdräkt, andningsskydd och handskar – och både cockpit och kabin är noggrant rengjorda och steriliserade, enligt flygbolaget.

Presidenten talade på republikanernas konvent.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.