Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Charlotte visste inte att hon var gravid – födde i badet

Charlotte visste inte att hon skulle föda ett barn. Foto: TRIANGLE NEWS
Nu har paret fått en son – lilla Elias. Foto: TRIANGLE NEWS
Den oväntade sonen mottogs väl av familjen. Foto: TRIANGLE NEWS

Charlotte Dubard, 24, hade ingen aning om att hon var gravid.

Plötsligt kom värkarna.

Sedan födde hon – i badkaret.

– Det var inte förrän vi kom till sjukhuset som jag verkligen kunde förstå vad som hänt. Jag var så traumatiserad efter förlossningen, säger hon till Daily Mail.

Hon visste inte att hon var gravid.

Charlotte Dubard, 24, från London i Storbritannien, kan i efterhand se ledtrådarna. Men det stora sockersuget och de små kroppsliga förändringarna ledde inte till några misstankar om graviditet under de tidigare månaderna.

Vid ett tillfälle kände hon plötsliga smärtor i magen.

Charlotte misstänkte inte att hon var gravid. Foto: TRIANGLE NEWS

Charlotte bestämde sig för att undersöka magen, buken och skrevet med sin mobilkamera för att se om hon såg något ovanligt. Hon filmade – och när hon tittade på videon fick hon syn på det oväntade.

Hon såg att något stack ut från vaginan.

Instinkterna tog över.

Charlotte la sig panikartat i badkaret och födde ett barn hon inte visste att hon skulle få. Bebisen Elias föddes den 29 januari.

”Jag började gråta”

24-åringen hade fött ensam och helt utan smärtstillande. Upplevelsen beskriver hon som traumatiserande. Charlotte använde en nagelsax för att klippa av navelsträngen.

Sedan ringde hon till pojkvännen Miguel och bad honom komma hem. Snabbt.

– När Miguel kom hem skrek han ”åh, herregud, du har hittat ett barn på gatan!”, säger Charlotte till Daily Mail.

– Jag började gråta och sa ”han är vårt barn”. Han var i chocktillstånd. Ingen av oss kunde tro att det var vårt. Det kändes så mystiskt.

Nu har hon fått sin bebis – Elias. Foto: TRIANGLE NEWS
Här är den lilla krabaten. Foto: TRIANGLE NEWS

Det tog tid innan händelsens realitet sjönk in för paret.

– Jag hade så klart gått upp lite i vikt men inte tillräckligt mycket för att jag skulle trott att jag kunde vara gravid, säger Charlotte.

– En kväll började jag få kramper men de var ganska milda. Mildare än de jag brukar få under mens. Nästa dag fortsatte de och kom i vågor. Nu inser jag att de var mina sammandragningar.

Åkte till sjukhuset direkt

Bebisen Elias fördes till sjukhus direkt efter den plötsliga förlossningen och togs om hand vid intensivvården för en grundlig koll.

– Det var inte förrän vi kom till sjukhuset som jag verkligen kunde förstå vad som hänt. Jag var så traumatiserad efter förlossningen att jag knappt hade registrerat Elias.

Miguel pekade på den nyfödda pojken och sa ”titta, han har din näsa”.

– Då fattade jag att han var vår.

Paret är lyckliga – om än förvånade. Foto: TRIANGLE NEWS

Charlotte Dubard berättar att hon känner att paret har haft tur att få ett hälsosamt barn eftersom hon har druckit, rökt och jobbat långa arbetsskift genom graviditeten. 

Hon berättar också att hon fortsatte ta sina p-piller under graviditeten och menar att hennes mens har varit som vanligt under de nio månaderna.

– Jag kallar honom för min mirakelbebis eftersom han är så hälsosam efter allt jag fått honom att gå igenom. Och många saker hade kunnat gå fel när jag födde ensam, men det gick förvånansvärt bra.

”Ser Elias som ett mirakel”

Paret träffades genom en dejtingapp för tre år sedan och har i övrigt varit noga med preventivmedel, berättar Charlotte. Men hon minns åtminstone två tillfällen då de slarvat.

– Min mormor säger att han är en liten ängel, säger Charlotte. Foto: TRIANGLE NEWS

Nu är de tacksamma över att deras familjer hjälper till så mycket med barnet.

– Jag berättade inget för min mamma direkt eftersom hon jobbade och jag visste att hon inte skulle kunna avsluta sitt skift om jag sa något. Jag väntade till nästa dag, hon blev så chockad, säger Charlotte.

– Min familj har varit så stöttande. De är troende katoliker och ser Elias som ett mirakel. Min mormor säger att han är en liten ängel.

Bara i Storbritannien uppskattas ungefär 2 500 fall ha förekommit där graviditeter inte visar tydliga symptom, enligt Royal College of Midwives.