Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charlie Hebdo
slut på minuter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Christopher Furlong
Foto: Kristofer Sandberg
Foto: Yoan Valat / Epa / Tt
Foto: David Vincent

PARIS. Det nya numret av Charlie Hebdo sålde slut på bara några minuter. 

I hela Paris bildades köer för att få tag i den första tidningen efter terrorattacken för en vecka sedan. 

Samtidigt meddelades under onsdagen att totalt fem miljoner exemplar ska tryckas. 

– Det är viktigt att vi visar vårt stöd nu, säger Selma Bella, 38. 

Alla exemplar av den franska satirtidningen Charlie Hebdo hade under förmiddagen sålt slut i centrala Paris. Vid flera tidningskiosker ringlade långa köer, men många av de som ville köpa tidningen fick gå därifrån tomhänta. 

– Jag fick inte tag i något. Men jag ska försöka i förorten i stället, säger Selma Bella, som letat vid tidningskiosker inte långt från Charlie Hebdos redaktion – där attacken inträffade förra onsdagen. 

Varför är det viktigt för dig?

– Det är viktigt för att jag vill stötta Charlie Hebdo. Jag brukade köpa den då och då. Nu är det väldigt viktigt att visa vårt stöd och visa att vi tar avstånd från de tragiska händelserna i förra veckan, säger Selma Bella.  

"Allt är utsålt"

Även när Expressen besökte en tidningskiosk på tågstationen Gare du Nord i Paris tog de 200 exemplar som kiosken fått in slut på några minuter.

Malenka Ropert, 38, var på väg till arbetet när hon stannade till vid en tidningskiosk för att köpa ett exemplar. 

– De sa att allt är utsålt, men det ska komma fler i morgon, säger hon när Expressen träffar henne. 

Varför vill du köpa tidningen?

– Det var ganska känslosamt att vara här när det hände och jag bara kände att jag ville köpa den, och stötta dem. Och ha som minne, säger Malenka Ropert. 

Trycks i 5 miljoner ex

Tidigare uppgavs att det nya numret av tidningen skulle ges ut i tre miljoner exemplar, men under onsdagen meddelades att tidningen nu i stället ska tryckas i fem miljoner exemplar, uppger France24. Charlie Hebdo trycks vanligtvis i en upplaga av 60 000 exemplar. Även en digital version ska göras tillgänglig på fyra språk – franska, engelska, arabiska och spanska.

I Sverige kommer Pressbyrån att sälja tidningen, men hur stor upplaga man får och på vilket språk är inte klart, enligt vad TT rapporterade under tisdagen.

– Vi vill i första hand ha pappersupplagan och helst den engelska översättningen. Många frågor återstår, men vi kommer snart få besked om hur stor upplagan blir och när vi får den, säger Fredrik Klein, inköpsdirektör för Reitan Convenience som driver Pressbyrån i Sverige, till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.