Prins Charles. Foto: Chris Jackson
Prins Charles. Foto: Chris Jackson

Charles: "Oroar
mig varje kväll"

Publicerad

Storbritanniens prins Harry har vid två tillfällen tjänstgjort som helikopterpilot i Afghanistan.

Nu talar hans pappa prins Charles ut om oron för sin son för den brittiska tv-kanalen ITV.

– Varje kväll innan jag går och lägger mig oroar jag mig, säger prins Charles i intervjun.

Storbritanniens prins Harry.
Nyligen återvände prins Harry till Afghanistan för att tjänstgöra som helikopterpilot. Då attackerades hans bas av talibaner. Hans pappa prins Charles kommenterar i en tv-intervju hur det är att leva med att ha en son som tjänstgör i krigszoner.

– Om man är förälder eller anhörig till en älskad person som befinner sig under sådana här farliga och utmanande omständigheter vet jag att man oroar sig hela tiden. Särskilt varje kväll innan jag går och lägger mig oroar jag mig, säger prins Charles.

"Han är skicklig"

– Men han älskar att göra det han gör. Han är skicklig på det, säger Charles.

Han säger också att det är en tröst att veta att prins Harry hjälper marktrupperna.

– Jag möter hela tiden familjer som har förlorat sina söner, män, bröder eller systrar. Jag har åtminstone någon förståelse för vad de går igenom, säger prins Charles.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag