Charles nya roll: Ska stötta drottningen

Prins Philips son Charles berättar om sin pappa, och om saknade efter honom.
Prins Charles har börjat axla en allt större roll i det brittiska kungahuset.
Foto: HAGEN HOPKINS / AP SNPA
Prins William och Kate Middleton väntas också axla ett större ansvar efter prins Philips bortgång.
Foto: KENSINGTON PALACE
Prins William, prins Charles och prins Harry.
Foto: KENSINGTON PALACE
Charles och hans mamma Elizabeth.
Foto: YUI MOK / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter prins Philips bortgång har prins Charles fått axla ett allt större ansvar som tronarvinge. 

Han kommer bland annat att stå bredvid drottning Elizabeth vid det brittiska parlamentets öppnande den 11 maj, uppger Daily Mirror

– Det är en tydlig signal att drottningen inte vill att kronan hoppar över en generation, utan att prins Charles redan nu börjar ta en större roll i kungahuset, säger en källa i brittiska överhuset till tidningen. 

Prins Charles har börjat axla en allt större roll i det brittiska kungahuset sedan hans far, prins Philips bortgång den 9 april. Och vid parlamentets öppnande den 11 maj kommer han att stötta drottningen, och stå bredvid henne i prins Philips ställe. 

Enligt tidningen The Sun är det hela en del i kungahusets plan att ”stå bakom och stödja” drottningen som hunnit fylla 95 år. 

Fick råd av Prins Charles på sjukhuset

Innan hertigen av Edinburghs bortgång hann prins Charles besöka honom på sjukhuset. Enligt Daily Mirror fick Charles flera råd från hans far om hur han skulle stötta drottningen och vidare leda kungahuset. 

Enligt en källa i hovet väntas prins William och Kate Middleton också att axla ett större ansvar från och med nu. 

– Med Hertigen och hertiginnan av Sussex ute ur bilden, som troligtvis inte kommer återvända, skulle man kunna tro att de här är deras tid, säger källan.  

– Vi befinner oss utan tvekan i en period av förändring. Förmodligen förändras det på toppen med drottningen som överlämnar mer ansvar till prinsen av Wales och naturligtvis också William, berättar han vidare.

Så var stämningen mellan prinsarna under begravningen

Skillnad i Harry och Williams agerande före och efter ceremonin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.