Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charles Mansons barnbarn får rätten till seriemördarens kropp

Seriemördaren och sektledaren Charles Manson avled på sjukhus i november förra året. Foto: AP/TT
Charles Mansons barnbarn Jason Freeman får nu rätten till hans kropp.Foto: BRIAN MELLEY / AP/ TT

Seriemördaren och sektledaren Charles Mansons avled av naturliga orsaker i november förra året och sedan dess har det pågått en juridisk kamp om vem som har rätten till hans kropp.

Hans barnbarn, Jason Freeman, har nu vunnit, skriver TMZ. 

Den man som uppger att han är Charles Mansons barnbarn, Jason Freeman har nu vunnit i domstol och är den som nu har rätten till seriemördarens kropp.

Kampen om Charles mansons kvarlevor är dock inte över. Micheal Brunner, son till Mary Brunner, som var en av medlemmarna i  Manson-familjen har överklagat beslutet och krävt att Jason Freeman ska genomgå ett dna-test. Han tvivlar nämligen på att Freeman är Mansons biologiska barnbarn. Freeman har tidigare vägrat att göra ett dna-test, skriver TMZ. 

De båda männen har båda kämpat för att få rätten till Mansons kropp och dödsbo. Dödsboet kan visa sig vara värt mycket pengar eftersom Mansons namn och bild ingår i det.

 

LÄS MER: Charles Mansons skräckmetod i fängelset: Voodoo 

Tre av kvinnorna i Mansonfamiljen: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel och Leslie Van Houten.Foto: GEORGE BRICH / AP

Charles Manson dömdes till livstids fängelse

Manson dömdes till livstids fängelse för den så kallade Mansonfamiljens mord 1969, då ett av offren var Hollywood-regissören Roman Polanskis höggravida fru, skådespelaren Sharon Tate. De övriga sex offren var Abigail Ann Folger, Wojciech Frykowski, Steven Earl Parent, Jay Sebring, Leno La Bianca och Rosemary La Bianca.

Seriemördaren Manson dömdes först till döden för morden, men straffet ändrades när Kalifornien avskaffade dödsstraffet 1972. Han fängslades 1971 och har nekats frigivning tolv gånger. I november förra året dog han, 83 år gammal, på sjukhus. 

 

LÄS MER: Seriemördaren Charles Manson död 

Manson dömdes till livstids fängelse för den så kallade Mansonfamiljens mord 1969.Foto: OKÄND

Charles Manson dog av naturliga orsaker

"Intagne Charles Manson, 83, avled av naturliga orsaker klockan 20.13 på söndagen den 19 november, på ett sjukhus i Kern county", skrev fängelset så i ett pressmeddelande.

Charles Manson utförde inte morden personligen utan blev dömd för att ha beordrat underhuggarna Tex Watson, Clem Crogan, Susan Atkins, Leslie Van Houten, Linda Kasabian och Patricia Krenwinkel att utföra dessa. De har också dömts till långa fängelsestraff, alla utom Linda Kasabian. Hon blev åklagarsidans nyckelvittne och fick immunitet i utbyte mot sitt vittnesmål.

 

LÄS MER: Charles Manson gifter sig – med 26-åring 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.