Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cesar Sayoc ville skicka bombpaket till 100 personer

Bombmannen Cesar Sayoc ville skicka "bombpaket" till över 100 personer, uppger CNN. Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Cesar Sayoc, 56, misstänks ha skickat rörbomber till demokrater och andra som öppet kritiserat USA:s president Donald Trump. 

Nu rapporterar CNN att han avsåg sicka i väg paket med bomber till över 100 personer. 

Sayocs advokat uppger att han är "oskyldig tills motsatsen är bevisad". 

Det var fingeravtryck och DNA på paketet som skickades till kongressledamoten Maxine Waters som gjorde att FBI slutligen kunde gripa Cesar Sayoc, 56. 

Dessförinnan hade paket med misstänkta sprängladdningar hittats hos bland andra ex-presidenterna Obama och Clinton och Hollywoodstjärnan Robert De Niro.  

Enligt polisen kommer Sayoc att åtals för 14 bombförsök. Därmed riskerar han att dömas till 48 år i fängelse. 

Nu rapporterar CNN att 56-åringen avsåg skicka paket med bomber till över 100 personer. Uppgifterna kommer ifrån polisen – som just nu hör av sig till alla listan för att se varnad dem och upplysa om läget. 

Cesar Sayoc riskerar att dömas till fängelse i 48 år. Foto: BROWARD SHERIFFS OFFICE / SF SUN SENTINEL / POLARIS/IBL POLARIS

På måndagen framträdde Cesar Sayoc i rätten för första gången. Enligt CNN säger hans ena försvarsadvokat Daniel Aaronson att hans klient "är oskyldig tills motsatsen är bevisad". 

– Han är fortsatt oskyldig. Och ingen har – inför domstolen – kunnat säga att det där är bomber han har skickat, säger Advokaten vidare. 

Sayoc har dock redan – mer eller mindre – erkänt att det är han som skickat bomberna. 

Trump ogillar sammankopplingen med Sayoc 

Cesar Sayoc har ett brottsligt förflutet. Redan år 2002 greps han för ett bombhot och dömdes till ett års skyddstillsyn, enligt Wall Street Journal.

År 2012 gick han i personlig konkurs. Vid tiden drev han en affär och bodde med sin mamma.

Presidenten tycker att det är orättvist att medierna rapporterar om att gärningsmannen sympatiserade med honom. Trump har kritiserat medierapporteringen.  

– De använder en individs otrevliga handlingar för att vinna politiska poänger mot mig och republikanerna, sa Donald Trump för ett par dagar sedan.