Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Centerpartister hyllade vargjakten

Applåder utbröt bland centerpartisterna när beskedet kom om att första vargen skjutits. Foto: Jens L'Estrade

Beskedet kom om att årets första varg hade skjutits - då utbröt applåder på Centerpartiets kommundagar i Örebro.

Det får Naturskyddsföreningen att se rött.

– Det är makabert, säger ordföranden Mikael Karlsson.

Här är den första vargen som sköts. Foto: Foto: Kjell Johansson / Länsstyrelsen Det var runt sju-tiden i morse som ett skott brann av och årets första varg, troligen en årsvalp, fälldes. På Centerpartiets kommundagar i Örebro utbröt applåder bland deltagarna, skriver TT. Det får nu Naturskyddsföreningen att reagera.

– Herregud, vad är det för människor? Det är makabert, säger ordföranden Mikael Karlsson.

C för vargjakt

– Det är ungefär som att en vargvän jublar över att en varg bitit ihjäl boskap. Man kan ha olika uppfattningar om den här vargjakten, men att sitta och applådera att utrotningshotade djur skjuts... Det är något som alla borde beklaga, fortsätter Mikael Karlsson.

Centern har ansvaret för vargfrågan i regeringen och har varit pådrivande för att minska taket för antalet vargar i Sverige. Enligt naturvårdsverkets beslut ska jakten, som började på fredagen, ske i åtta utvalda revir. I vart och ett av dessa får två vargar skjutas, varav högst ett av föräldradjuren.

Vill inte kommentera

Expressen.se har varit i kontakt med flera C-politiker som var på kommundagarna. Ingen av dem vill kommentera kritiken, eller uppgiften om att beskedet ska ha applåderats. Per Schöldberg, ordförande i Kronoberg, ber att få fråga några kollegor som befinner sig bredvid honom. Efter någon minut återkommer han.

– Det nämndes i någon bisats och då var det några som applåderade. Så var det, säger han.

Kan de säga något om det?

– Nej. De har ingen kommentar till det. Det var några som applåderade och det kan man väl diskutera, men jag kan inte kommentera det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!