Foto: Öberg Axel
 Foto: Öberg Axel

Centerpartister bildar front mot FRA

Publicerad
Uppdaterad
Här bildar FRA-kritikerna i centerpartiet en enad front mot signalspaningslagen på en hemlig middag i Almedalen.
Stockholmscentern, ungdomsförbundet, Stureplanscentern och Centeruppropet - nu planerar de en stor FRA-konferens efter sommaren.
- Vi ska bjuda in partiledningen, experter och FRA-kritiker, säger Per Ankersjö, ledare för centerpartiets Stockholmsdistrikt.
I går kväll samlades ledarna för de mest FRA-kritiska grupperingerna i centerpartiet på utestället Vinäger i Visby, för att snacka ihop sig och bilda en enad front mot signalspaningslagen. På plats fanns representanter från Centerpartiets Stockholmsdistrikt, Centerpartiets ungdomsförbund, Stureplanscentern och det nybildade nätverket Centeruppropet.
– Vi tror att fyra olika rörelser blir för splittrat, säger Per Ankersjö, ledare för Stockholmscentern.

Konferens


Nu planerar de en stor konferens, som ska gå av stapeln senast i månadsskiftet mellan augusti och september. Dit ska partiledningen bjudas in, och även experter inom olika områden som rör signalspaning.
– Vi ska ge partiledningen en chans att träffa experter, och se om det finns bättre metoder för att skydda oss mot yttre hot, säger Magnus Andersson, ordförande i Centerpartiet ungdomsförbund.
Gruppen kommer att hålla kontaken per telefon under sommaren, och redan i juli planeras ett nytt möte.
– Vi ska träffas igen under sommaren och spika hur det ska se ut. Den här frågan får inte ebba ut, säger Per Ankersjö.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag