Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lööfs hårda svar: ”Dubbla signaler”

Partiledarna i hetsig dispyt under debatten.
”Vänsterpartiet står för en helt annan politisk inriktning med höjda skatter, minskad valfrihet och sämre villkor för svenska företag och för arbetslösa”, skriver Michael Arthursson till SvD.
Foto: NAINA HELEN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Annie Lööf, partiledare för Centerpartiert.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/F. WENNERLUND FREDRIK WENNERLUND
V-ledaren Nooshi Dadgostar.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/F. WENNERLUND FREDRIK WENNERLUND

Vänsterledaren Nooshi Dadgostars invit till C och Annie Lööf om ett potentiellt regeringssamarbete efter valet får kalla handen av partiledningen – igen, rapporterar Svenska Dagbladet.

Centerledaren Annie Lööf upprepar att man inte ser några möjligheter till samarbete med Vänstern, snarare tvärtom.

– Vi håller inte den dörren öppen. Vi vill inte samarbeta eller förhandla budget med varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna, säger Annie Lööf på en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen, skriver Svenska Dagbladet.

Annie Lööf uppger vidare att hon noterat att Nooshi Dadgostar inte har sitt parti med sig i frågan och att vänsterledaren samtidigt hotar att fälla regeringen om den inför lättnader i Las-reglerna, något som C länge förespråkat.

– Hon kör med dubbla signaler, säger Annie Lööf.

Vill in i regeringsvärmen

Nooshi Dadgostar sa till GP på måndagen att Vänsterpartiet kan tänka sig att regera tillsammans med Centerpartiet efter valet nästa år – detta trots att Annie Lööf upprepade gånger tagit avstånd från ett sådant samarbete och kallat partiet, tillsammans med SD, för ytterkantspartier.

– Det verkar handla mer om att hon är väldigt engagerad i att utesluta Sverigedemokraterna, sade hon.

Vänsterpartiet har hållits på armlängds avstånd under mandatperioden av statsminister Stefan Löfven som i stället ha valt att samarbeta högerut. Men, Liberalernas beslut att lämna januarisamarbetet efter nästa budget och i stället förorda Moderaternas Ulf Kristersson som statsminister, har enligt Dadgostar förändrat läget.

Vill Löfven fortsätta regera måste hon släppas in i värmen då ett regeringssamarbete mellan V, S, MP och C är enligt Dadgostar det enda möjliga.

Se också:

Vänsterpartiet kritiska mot vårbudgeten: ”Vi saknar åtgärder gällande vården”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.