Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Centerns gamechanger – som kan sabba för L i valet

Jenny Sonesson och Carolin Dahlman i onsdagens ”Bara Politik”.
Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Centerpartiets Fredrick Federley får inte bara stöd av Liberalernas Marit Paulsen inför EU-valet - hon kommer eventuellt vara med i hans kampanj.

Detta skulle kunna hota Liberalernas valresultat, säger skribenten Jenny Sonesson i onsdagens Bara Politik med Karolina Skoglund.

Kvällens panel bestod även av Daniel Färm, chef för tankesmedjan Tiden, samt Carolin Dahlman, politisk redaktör för Kristianstadsbladet. 

Under en diskussion om det annalkande EU-valet fick panelen frågan om vem som är den mest spännande toppkandidaten.

– Fredrick Federley. Jag är väldigt nyfiken på honom, och egentligen inte så mycket på honom utan mer på hans kampanj, säger Jenny Sonesson.

– Marit Paulsen, som då var europaparlamentariker och oerhört populär i många år för Liberalerna och Folkpartiet, har sagt att hon aktivt ska stödja honom och jag har hört rykten om att hon även kommer att spela in reklamfilmer med Fredrick Federley och delta i hans kampanj. 

Paulsons stöd för Federley är en ”gamechanger”

– Om det är sant så kan ju det bli en riktig gamechanger med tanke på att Liberalerna har en väldigt okänd toppkandidat i form av Karin Karlsbro, säger Jenny Sonesson.

Jenny Sonesson tillägger att om Marit Paulsen ger sig in i Centerns kampanj, så tror hon att Federley kan bli farlig och ett riktigt hot för Liberalerna.

Nuvarande EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L), har tidigare beklagat att partikollegan valt att ge sitt stöd till Federley.

Marit Paulsens stöd för Fredrick Federley kan bli en ”gamechanger” enligt Jenny SonessonFoto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Det är möjligt att Centerns Fredrick Federley kan få hjälp av Marit Paulsen i sin valkampanjFoto: OLLE SPORRONG

Attackerna mot Ebba Busch Thors utseende är sexistisk jantemobbing

Panelen diskuterade även debatten kring Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thors utseende, och påståenden om att det ska ha påverkat partiets senaste opinionssiffror.

Jenny Sonesson kritiserar en text av Caroline Ringskog Ferrada-Noli i Aftonbladet där hon skriver att ”anledningen att det det går så bra för KD nu är att Ebba Busch Thor är så satans snygg”.

– Den är rent sexistisk. Den hade aldrig släppts igenom av Aftonbladet om det hade varit en man som hade skrivit den, säger Sonesson.

– Man säger mer eller mindre att kvinnor som röstar på Kristdemokraterna är dumma i huvudet och att enda anledningen att Kristdemokraterna ligger uppemot 12 procent är att Ebba Busch Thor har höga kindben.

Sonesson förklarar att hon för mindre än ett år sedan beskrev Kristdemokraterna som ett krisparti, och tillägger att Ebba Busch Thor ”såg likadan ut då”.

Carolin Dahlman tillägger att det blir hotfullt för vänstern när en högerpolitiker är både snygg och supersmart.

– Det här är inte att använda argument mot KD, eller Ebba Busch Thor, det är att använda den värsta sortens jantemobbing, lade hon till och kallade attackerna mot partiledaren fula och pinsamma. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.