Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cementkrisen: ”Olagligt om regeringen klev in nu”

Cementas tillstånd för brytning av kalk- och märgelsten i Västra brottet och File hajdar-täkten löper ut den 31 oktober 2021.
Foto: KARL MELANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Cementa har överklagat beslutet i Mark- och miljööverdomstolen.
Foto: KARL MELANDER/TT

Premium: Cementa säger att de blev chockade av domstolens besked, medan kritikerna menar att cementjätten inte har lyssnat på experternas råd.

Oppositionen kräver att regeringen agerar för att rädda industrin och jobben, men det råder delade meningar om vad som händer nu – och vad som ens är möjligt enligt lag.

Expressen har tagit hjälp av experter inom olika områden för att reda ut vad vi vet.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Emmas sambo var sexberoende: ”Jag ville bara bort”

Premium: Emma: ”Det var som att bo med två olika personer”

Test av snabba elbilar

Premium:

Felicia, 49: ”Jag har varit i klimakteriet tre gånger”

Premium: Levt med endometrios i 37 år • ”Blev klappad på huvudet”