Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cecilia Malmström historisk medaljör – prisas av kungen

Cecilia Malmström träffade drottning Silvia och kung Carl Gustaf så sent som den 5 mars – då när kungaparet var på besök i Bryssel. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Cecilia Malmström planerar att lämna politiken när hennes uppdrag inom EU är över. Foto: SVEN LINDWALL

Svenska EU-handelskommissionären Cecilia Malmström (L) får som första kvinna någonsin Internationella Handelskammarens förtjänstmedalj av den svenska kungen.

Malmström prisas med medaljen för ”internationella insatser till gagn för näringslivet”, uppger ICC i ett pressmeddelande.

På måndagen den 25 mars när Internationella Handelskammaren (ICC) firar 100-årsjubileum kommer Cecilia Malmström ta emot medaljen av Kung Carl Gustaf på Grand Hotel i Stockholm. 

Enligt motiveringen har Malmström ”rakryggat stått upp för de värden som frihandel bringar till samhället, oavsett om det handlar om att förhandla nya frihandelsavtal eller att värja handelskrig”. 

ICC:s förtjänstmedalj har endast delats ut tio gånger sedan den instiftades 1979.

 

 

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Planerar att lämna politiken 

Cecilia Malmström, som varit Sveriges EU-kommissionär sedan 2010 berättade strax innan jul för Svenska Dagbladet att hon när uppdraget i Europa är över planerar att helt lämna politiken.

– Jag är väldigt tacksam för allt jag fått chansen att göra, men nu är det dags att göra något annat och dra en gräns. Fast jag kommer förstås att jobba och satsa allt in till den sista minuten. Sen ska jag ta ett glas champagne, sa hon till SvD den 23 december 2018, och avskrev sig där med också som en möjlig efterträdare till Jan Björklund som partiledare för Liberalerna. 

Vid det tillfället uttryckte hon också sin oro för hur det missnöje som synts på gatorna i bland annat Paris och Bryssel skulle kunna märkas i röstbåset när det nu u vår är dags för val till Europaparlamentet. 

– Om det blir ett starkt frihandelskritiskt EU-parlament kommer det att bli problematiskt, sa hon då till SvD.