Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carrie Symonds utsedd till ”Årets person” av Peta

Carrie Symonds har utsetts till ”Årets person” av Peta.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Carrie Symonds är ”Årets person” enligt djurrättsorganisationen Peta.

Den engelska premiärministern Boris Johnsons fästmö är en ”orädd kämpe för det goda”, skriver organisationen i motiveringen enligt Independent

Carris Symonds talar ofta för djurens rättigheter. Hon har bland annat uppmanat till en stängning av djurmarknader, där såväl nyslaktade djur som husdjur säljs. Hon har också förmått stormarknader att sluta sälja produkter som tagits fram genom djurplågeri. Bland annat gäller det thailändska kokosnötsprodukter, där man använt apor som ”slavarbetare”.

I en serie tweets hängde hon i somras ut butikskedjor som Tesco och Sainsburys för att de sålde sådana produkter.

https://twitter.com/carriesymonds/status/1278950351576629248

– Carrie Symonds är en orädd kämpe för det goda, när det gäller att göra världen till en bättre plats för djur, säger Petas Ingrid Newkirk enligt Independent.

Carrie Symonds kämpar för haven

När hon var talesperson för det konservativa partiet talade hon ofta om miljö- och djurfrågor. Nu arbetar hon i stället för organisationen Oceana, som strävar efter att skydda och återställa världens hav, där plastföroreningar är en stor del av problemet.

– Sanningen är att mycket plast inte kan återvinnas och att det ofta är mycket billigare att inte bry sig. Det enda sättet att dra ner på plastförorening är att producera mindre, har hon skrivit i en tweet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.