Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Caroline dök inte upp på jobbet – omkom i olycka

Caroline Nelson diagnosticerades med cancer i somras.

Efter varje behandlingstillfälle uppdaterade hon sina vänner på Facebook och lyckan var total när hon skulle få komma tillbaka till sitt arbete i måndags. 

Men på väg till arbetsplatsen hände det förfärliga.

Caroline Nelson, 45, arbetade som lärare i Helensburgh i Skottland. I juni fick hon beskedet att hon hade drabbats av cancer, skriver Mirror.

Tidigare hade Caroline dessutom separerat med sin man, Sandy Nelson, skådespelare i tv-serien ”Still game”. Parets två söner på sex och åtta år flyttade tillsammans med Caroline ut från familjens gemensamma hem. 

Den 23 juni skrev Caroline ett Facebookinlägg om den tuffa tiden som hade varit.

”Jag har fått cancer och jag är singel igen. Vet inte vilket som kommer chocka er mest. Jag har diagnostiserats med en lägre grad av Non-Hodgkins lymfom. Blodproverna ser bra ut och läget ser stabilt ut för tillfället. Snart kommer jag också få ta ett benmärgsprov.” 

Caroline drabbades av Non-Hodgkins lymfom Foto: Facebook

Cancerformen Non-Hodgkins lymfom, som Caroline hade drabbats av, innebär att de vita blodkropparna har förvandlas till cancerceller. De sjuka cellerna samlar sig i eller utanför någon av kroppens lymfkörtlar, men positivt är att många som har långsamt växande lymfom eller snabbväxande lymfom blir friska efter behandling, skriver 1177.

Caroline avslutade inlägget med att uppmuntra sina vänner att skicka peppande kommentarer och att be för henne. 

Hon fortsatte sedan att publicera flera inlägg och uppdaterade sina hundratals Facebook-vänner om hur varje behandlingstillfälle hade gått. 

Redo för nystart 

För knappt två veckor sedan slutförde Caroline sin sista strålbehandling. Hon postade då ett inlägg om hur känsloladdad hela resan hade varit och tackade alla som hade hjälpt henne igenom sjukdomen.

”Jag grät nästan när jag skulle säga hejdå till tjejerna i mitt behandlingsrum.” 

Caroline var redo för att komma i gång med arbetet igen och skrev att hösten skulle bli en nystart för henne.

Caroline såg hösten som en nystart. Foto: Facebook

I måndags var det äntligen dags för Caroline att komma tillbaka till jobbet. 

Kollegorna och eleverna hade förberett för att välkomna den saknade kollegan tillbaka till jobbet. Men Caroline dök aldrig upp. 

På väg mot sin första dag tillbaka till efterlängtade jobbet hade Caroline varit med om en trafikolycka och polisen meddelade att hon hade dött direkt på plats.

Familjen har inte velat prata om händelsen men har gått ut med att de är förkrossade men att de uppskattar all hjälp och allt stöd de har fått under de senaste dagarna.

Polisen söker nu vittnen till bilkrocken och ber befolkningen kontakta dem ifall de sett något från olyckan. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!