Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Caroline, 30, Visade brösten för rika män

Skriver om livet som strippa. Nu har Caroline L Jensen skrivit en bok om sina erfarenheter som strippa.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Caroline L Jensen, 30, slutade strippa när en av tjejerna på den lyxiga strippklubben mördades.
I en ny bok berättar hon om våldet och de snabba pengarna - men även om tristessen på och bakom scenen.
- Den trehundrade 15 000-kronorschampagnen som poppas upp blir bara ett stort snark, säger Caroline.
Caroline dansade och sålde champagne i pauserna på Vida Loca, en av Köpenhamns dyraste strippklubbar, i mer än ett år. Det dröjde inte lång tid innan hon märkte att målet med verksamheten var prostitution, och att allt handlade om att plocka kunden på så mycket pengar som möjligt på vägen.
- Jag var uppriktigt sagt förvånad över att just dansandet framstod som en sån bisak. Ungefär som en snabb presentation av varan innan köpet görs, säger hon.
Caroline bestämde sig själv för att inte sälja sex, men valet var inte uppenbart.
- Om vuxna vill byta pengar med varandra eller prata snuskigt spelar ingen roll. Men jag prostituerade mig inte för att jag inte visste om jag skulle tycka likadant 10 år framåt, och jag ville inte riskera att göra mig frånstötande för mig själv i framtiden.

Nu har Caroline släppt en bok
om sina erfarenheter som strippa i Sverige och Köpenhamn.
- Jag var med om en lägenhetsbrand och förlorade allt jag ägde. Jag var i stort behov av pengar när jag först sökte mig till branschen, men jag hade sneglat länge på den där annonsen i tidningen. Det var mitt eget val, säger hon.
Caroline målar upp en mörk bild upp av livet som strippa på en av Köpenhamns lyxigaste strippklubbar.
- Att sitta och hälla ut champagne i en plastväxt för att man är så trött på det att man inte orkar dricka mer är ju rätt så oglamouröst. Också dansandet, den åttonde showen dag 233 och två gäster i publiken med någon som bara sitter och stirrar ner i golvet är inte så jäkla roligt.

Hon jämför att klä av sig naken varje kväll med att sitta vid ett band och stansa hål på en plåt.
- Enformigheten var det värsta. När något blir rutin och tråkigt blir det själadödande. Den trehundrade champagnen för 15 000 som poppas upp blir bara ett stort snark, säger Caroline.
Hon ser fler problem med att strippa.
- När man kan dra in 5 000 på två kvällar genom att vifta lite på tuttarna och dricka champagne är faran att man fastnar i det, och att alkoholismen lurar runt hörnet.
JOBBADE I KÖPENHAMN. Caroline jobbade som strippa på en klubb i Köpenhamn. Hon menar att strippandet mest var en täckmantel för prostitiution. " Jag var uppriktigt sagt förvånad över att just dansandet framstod som en sån bisak. Ungefär som en snabb presentation av varan innan köpet görs", säger hon. Bilden är tagen på en annan klubb i Köpenhamn än den Caroline jobbade på.
Foto: Foto: SCANPIX

Caroline är exhibitionist och
gillar att spela en roll på scen.
- När det är som bäst är det upphetsande och tillfredsställande för ditt ego att dansa. Som sämst är det bara irriterande upprepningar. Ah, fram med tuttarna igen liksom.
Ett år av champagnedrickande och stripp på nätterna gick snabbt förbi.
- Jag kunde dricka mellan två och sex flaskor om kvällen. Vissa kvällar drack jag för att jag inte pallade att vara bakfull från dagen innan, andra kvällar för att det var kul, och andra för att tiden skulle gå fortare.
Dagarna gick till stor del åt till att sova i kapp, i ett avskalat rum i korridoren som tillhörde strippklubben.
- Mina försäljningssiffror bestämdes av hur bra jag såg ut. Ju dyrare desto bättre. Det som försvann var de andra delarna av egenvärdet. Att jag är smart och har någon talang utöver att stå och dansa på scen. Till slut ville jag bara sova, för om sju timmar skulle jag upp och dricka champagne igen.
En dag i Köpenhamn vaknar Caroline av att någon tar sig in i lägenheten som hon delar med de andra på strippklubben. Chanel som bor bredvid har en pojkvän som är mot att hon strippar.

Hög på kokain och
anabola steroider störtar han in. Caroline och hennes kompis gömmer sig vettskrämda inne på sitt rum. De lyssnar till dunsar och slag i rummet bredvid, och till sist ett skrik, sedan tyst. När Caroline går för att kolla i rummet är Chanel inte längre där.
- "Chanel is dead" var det enda dj:n på klubben sa dagen efter. Då förstod jag hur lite vi betydde för dem vi jobbade för.
Nästa dag var Caroline på väg hem till Sverige igen.
- Strippor och sexarbetare är de enda som man fullt legitimt kan använda härskarteknik mot. Ingen reagerar om någon osynliggör och omyndigförklarar en strippa. Till slut börjar du tro på att din åsikt inte är någonting värd. Om det kan hända en person som jag, som är så oerhört ego, pushig och framåt, så kan det hända vem som helst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.