Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Caroline, 28: ”Vi hörde skrik, det var hemskt”

Caroline Bladh befann sig i Paris när explosionen inträffade under lördagen.
Foto: Privat
– Vi hörde skrik, det var hemskt, säger Caroline Bladh.
Foto: Privat

En kraftig explosion inträffade vid ett bageri i Paris under lördagsförmiddagen.

Caroline Bladh, 28, som var på semester i Paris med sin mamma, befann sig bara hundra meter från explosionen.

– Det stod poliser och skickade bort folk som kom för nära. Vi hörde skrik, det var hemskt, säger hon.

Det var vid 9-tiden på lördagsmorgonen som en stor explosion inträffade på bottenvåningen av en byggnad på ”Rue de Trévise” i Paris. Explosionen misstänks ha orsakats av en gasläcka och minst 20 personer ska ha skadats, enligt uppgifter i lokala medier.

På ett hotellrum, bara hundra meter bort, skrämdes svenska Caroline Bladh, 28, och hennes mamma Anna-Lena när de hörde explosionen.

– Vi låg fortfarande kvar i sängen, jag och min mamma. Vi hörde en explosion men vi visste inte att det var det då. Det var väldigt kraftigt, det kändes som att hotellet rörde sig. 

Gick närmare bageriet

När hon tittade ut mot gatan såg hon att flera fönster på husfasaderna mittemot hade gått sönder, berättar Caroline, som är på semester i Paris sedan i torsdags.

Caroline är på semester i Paris med sin mamma.
Foto: Privat

Tillsammans med sin mamma gick de ut från hotellet och närmade sig källan till explosionen. Många andra hade redan samlats vid platsen.

– Vi såg hur det kom eld från fasaden. Många som stod i närheten såg förvirrade ut när vi gick ut från hotellet. Massor stod och tittade på det som hände och ville veta vad som hänt.

”Vi hörde skrik”

Flera personer vid platsen blickade mot elden och grät. Stämningen var otrygg, berättar Caroline.

– Man såg att det var allvarligt eftersom det kom så mycket eld. Det stod poliser och skickade bort folk som kom för nära. Vi hörde skrik, det var hemskt.

Explosionen skrämde Caroline.
Foto: Privat

Caroline och hennes mamma ville inte stanna vid platsen för länge och är nu tillbaka på hotellrummet. De åker hem till Sverige på måndag och vill just nu komma så långt bort från platsen som möjligt.

– Vi blev rädda. Det är klart man blir orolig, man vet ju aldrig vad som kan hända.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.