Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carlsson Löfdahl i riksdagen igen – då ska hon ge besked om fortsättning

Politiska vilden på plats i riksdagen – vill inte prata om avslöjandet.
Under uppropet i riksdagens kammare på tisdagen dök Liberalernas tidigare riksdagsledamot Emma Carlsson Löfdahl upp, som just nu är föremål för en förundersökning om misstänkt bedrägeri.Foto: Expressen TV
Emma Carlsson Löfdahl.Foto: Magnus Fröderberg

Under uppropet i riksdagens kammare på tisdagen dök Liberalernas tidigare riksdagsledamot Emma Carlsson Löfdahl upp, som just nu är föremål för en förundersökning om misstänkt bedrägeri.

Carlsson Löfdahl, som nu är politisk vilde, har inte synts till på jobbet sedan hon tog time out i mars – trots att hon plockat ut arvode på 400 000 kronor under perioden.

– Jag kommer att ge besked när åklagaren är klar, säger hon till Expressen om hur hon ska göra med riksdagsplatsen. 

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl lämnade Liberalerna i mars sedan Aftonbladet avslöjande om att hon kvitterat ut bostadsbidrag från riksdagen på närmare en halv miljon kronor genom att hyra makens lägenhet. Hon valde att sitta kvar i riksdagen som politisk vilde, men tog ändå en ”time out” – vilket innebar att hon inte synts till i riksdagen sedan dess. Trots detta har hon plockat ut arvoden på 400 000 kronor för tiden under sin ”time out”. 

När riksdagen öppnade på tisdagen var Emma Carlsson Löfdahl på plats för första gången på ett halvår. När ett pressuppbåd samlades runt henne var hon fåordig. På frågan om hon kommer att fortsätta arbetet svarade hon: 

– Varför skulle jag inte det? 

I mars inledde åklagarmyndigheten en förundersökning om misstänkt bedrägeri mot Carlsson Löfdahl. 

Expressen fråga om hur hon kommer att agera i riksdagen framöver möts av tystnad. 

När kommer du att ge besked? 

– När åklagaren är klar. 

I samband med granskningen lovade Carlsson Löfdahl att betala tillbaka delar av det bidrag hon fått. Något hon ännu inte gjort. 

Jag önskar be er att räkna ut mellanskillnaden mellan den ersättning jag fått från riksdagsförvaltningen för mitt boende i Stockholm och den avgift som betalas till bostadsrättsföreningen i enlighet med tidigare angiven information i ärendet”, skrev hon i ett mejl till riksdagsförvaltningen enligt Aftonbladet.

Även frågan om när hon tänker betala tillbaka möts av tystnad från Carlsson Löfdahl under tisdagen. 

Ledarskribenten: Det här innebär riksdagens öppnande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.