Prins Carl Philip tog tunnelbanan i Hongkong. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURESPrins Carl Philip tog tunnelbanan i Hongkong. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Prins Carl Philip tog tunnelbanan i Hongkong. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Under större delen av sig sitt besök i landet har han transporterats i bil – men sista dagen hoppade han på tunnelbanan. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURESUnder större delen av sig sitt besök i landet har han transporterats i bil – men sista dagen hoppade han på tunnelbanan. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Under större delen av sig sitt besök i landet har han transporterats i bil – men sista dagen hoppade han på tunnelbanan. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Carl Philips ovanliga beslut: Hoppade på tunnelbanan

Publicerad

HONGKONG. Oftast brukar kungligheter transporteras i bil, i en särskild kabin på tåg eller längst fram på flyg.

Men prins Carl Philip valde att – precis som lokalbefolkningen – ta tunnelbanan i Hongkong i stället.

För ärlighetens skull ska tilläggas att prins Carl Philip under större delen av sitt besök i Hongkong har tagit sig runt genom att åka just bil.

Men under den sista dagen ville han prova något nytt och tog tunnelbanan mellan två programpunkter.

Det var efter att ha bevittnat utställningen "Swedish dads", fotografier av svenska Johan Bävman som dokumenterat pappor som är hemma med sina barn, som Carl Philip hoppade ner i tunnelbanesystemet.

Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Hongkongs tunnelbanesystem har ett nät på nästan 178 kilometer spår och transporterar över fyra miljoner passagerare varje dag.

Prinsen gick på marknad

Senare under dagen gick Carl Philip på marknad – Temple Street Night Market – ihop med Sveriges generalkonsul Helena Storm.

Carl Philip och Helena Storm på nattmarknad.Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA

Marknaden är inte bara ett populärt tillhåll för turister, utan också en plats dit lokalbor tar sig för att inhandla kläder eller teknik.

Området är ett av världens mest tätbefolkade och det var lite meckigt för Carl Philip att ta sig fram mellan stånden som sålde allt mellan himmel och jord.

Men några julklappar eller födelsedagspresenter blev det inte. Besöket på marknaden syftade till att förstå och se en del av den lokala kulturen i Hongkong.

Prins Carl Philips sista middag i Hongkong

Turen på marknaden avslutades med en middag på en lokal restaurang, ett riktigt "hål i väggen", utefter Temple street.

Ingen lyxmiddag för Carl Philip sista kvällen i Hongkong.Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA

Därefter åkte Carl Philip raka vägen till Hongkongs flygplats. En nära tolv timmar lång flight tillbaka till Stockholm låg framför honom...

Prins Carl Philip har varit i Hongkong sedan i tisdags. Tredagarsbesöket har syftat till att fördjupa relationen mellan Sverige och Hongkong, framför allt när det gäller områden som design och utbildning.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag